[:en]
Pentru că în foarte multe prăjituri e nevoie de lapte condensat iar la noi în comerț îl găsești destul de greu, am dat un search și ia uitați ce-am găsit:
- 375 ml. lapte gras ( 3,5% grăsime)
- 500 gr. zahar pudră cumpărat (acesta conține amidon care ajută la solidificarea laptelui)
- 45 gr. unt
- esență vanilie (opțional)
Toate ingredientele se pun la fiert la foc mic. Când zahărul și untul s-au topit dăm focul o idee mai mare și așteptăm să fiarbă. De la primul clocot lăsăm să fiarbă fix 10 minute, nici mai mult nici mai puțin, de asta depinde consistența laptelui condensat. Este foarte important să se respecte acest timp de fierbere. In aceste 10 minute amestecăm continuu cu un tel.
După ce au trecut minutele luăm laptele de pe foc și amestecăm până se răcește.
Laptele răcit îl punem într-un borcan și îl păstrăm la frigider, asta în situația în care nu se consumă imediat.
Mulţumesc pentru vizită !!!!
[:][:ro]
Pentru că în foarte multe prăjituri e nevoie de lapte condensat iar la noi în comerț îl găsești destul de greu, am dat un search și ia uitați ce-am găsit:
- 375 ml. lapte gras ( 3,5% grăsime)
- 500 gr. zahar pudră cumpărat (acesta conține amidon care ajută la solidificarea laptelui)
- 45 gr. unt
- esență vanilie (opțional)
Toate ingredientele se pun la fiert la foc mic. Când zahărul și untul s-au topit dăm focul o idee mai mare și așteptăm să fiarbă. De la primul clocot lăsăm să fiarbă fix 10 minute, nici mai mult nici mai puțin, de asta depinde consistența laptelui condensat. Este foarte important să se respecte acest timp de fierbere. In aceste 10 minute amestecăm continuu cu un tel.
După ce au trecut minutele luăm laptele de pe foc și amestecăm până se răcește.
Laptele răcit îl punem într-un borcan și îl păstrăm la frigider, asta în situația în care nu se consumă imediat.
[:]
Wauuuu!Imi place foarte mult!Il fac si io…I promise!
Big kiss!!
mersi mult pt reteta!!e superb:->