Lasagna. Fără prea multe cuvinte. Caut ceva în congelator și dau peste o pungă de carne tocată de pui . Mă gândesc eu ce mă gândesc și trântesc ceea ce se vede.
Bun … foarte bun !!!
Sosul Alfredo:
– 120 g unt
– 250 ml smântână 20 %
– 100 g parmezan ras
– 2 căței de usturoi, tocați fin
– sare , piper , oregano
– pătrunjel opțional
Se topeşte untul într-o tigaie la foc mic, se adaugă peste smântâna şi se amestecă bine. După ce se topeşte untul, luați tigaia de pe foc; adăugaţi usturoiul , sare, piper şi oregano după gust , dar și parmezanul. Amestecați până când sosul devine omogen.
Lasagna
Ingrediente pt. 3 portii (eu am folosit tava de chec):
– 700 gr. carne tocată de pui
– 1 ceașcă de ciuperci proaspete, tăiate felii (vreo 8 bucăți )
– 1 ceapă tocată
– 2 căței de usturoi, tocați
– 1 lingură ulei de măsline
– 1 linguriță făină
– sosul Alfredo ( pregătit după metoda descrisă mai sus)
– 1/2 cană parmezan ras
– 1/2 linguriță amestec condimente (busuioc, rozmarin , salvie ,oregano, usturoi)
– foi de lasagna
– 1 cană mozzarella rasă
Cum fac Lasagna?
Într-o tigaie mare, se pune la călit ceapa și ciupercile în puțin ulei de măsline. Când ceapa devine sticloasă , se adaugă carnea tocată de pui și se gătește până când puiul nu mai este roz. Acoperiți tigaia. Spre final se adaugă usturoiul și se gătește încă 1 min.
Se adaugă făină și se amesteca bine .Treptat, se amestecă apoi și sosul Alfredo (dar nu tot, mai păstrați puțin pentru a turna peste ultima foaie de lasagna). Se aduce la fierbere. Pe foc mic mai fierbeți, neacoperit, timp de 5 minute sau până se îngroașă.
Încălziți cuptorul la 180 grade și pregătiți foile.
Puneţi foile de lasagna într-un castron mare şi turnați peste ele apă caldă. Asigurați-vă că toate foile sunt scufundate. Ca să nu aveți surprize şi să se lipească una de cealaltă , le puteți scufunda pe rând , foaie cu foaie. Dacă faceți ca mine şi turnați apă peste toate foile , aveți grijă să pătrundă bine între toate . Lăsați-le la înmuiat timp de 5 până la 10 minute. Pregătiți tava . Eu am acoperit-o cu foaie de copt dar puteți la fel de bine să o ungeți cu unt și să o tapetați cu pesmet.
Se usucă foile de lasagna. Scoateți foile de lasagna una câte una din apă şi puneți-le pe un prosop de bucătărie curat . Apoi presați-le ușor cu prosopul pe ambele fețe ca să se usuce.
Contruiţi lasagna astfel:
Așezați pe fundul tăvii vreo 2 linguri de sos cât să nu alunece primul rând de foi.
Apoi peste sos – primul rând de foi de lasagna. Împărțiți ochiometric cantitățile la 3 . În continuare, se acoperă cu sos Alfredo cu carne , se presară cu parmezan și mozzarella. Repetați procedeul încă odată dacă vă permite vasul de copt . Eu fac întotdeauna 3 straturi, dar este la fel de delicios şi cu 2 straturi. Ultimul strat, adică capacul sau crusta : foaie de lasagna, apoi sos Afredo şi în cele din urmă parmezan, dându-i un topping generos. Presărați deasupra oregano.
Se acoperă și se coace la 180 ° pentru 20- 30 de minute. Se descoperă și se mai coace 10 minute sau mai mult ( până când face bule) . Scoate-ți lasagna din cuptor şi se lasă să se odihnească timp de cel puţin 10 minute înainte de servire.
Să aveți o poftă bună !!!! Alte preparate asemănătoare AICI
Exact pe gustul fetei mele.O zi buna.
DiaMar, este si pe gustul baietilor mei…