Să nu credeți că pe toate le-am cules noi…nici vorbă…Noi, adică băieții şi cu mine am preferat să facem bărcuțe de hârtie şi să le lansăm pe Mureș în jos. De frăguțe s-au ocupat alții. Am cules şi noi câteva …. şi anume cele care au crescut în jurul cabanei.
Aveți nevoie de:
- aprox.120 gr. zahăr pudră, plus extra pentru pudrat
- 250 gr. aluat de patiserie
- 200 gr. frăguțe ( sau orice fel de fructe de pădure doriți)
Pentru crema de lămâie :
- 165 ml frişcă lichidă
- 25 gr zahăr pudră
- 1 teacă de vanilie, doar semințele (sau 2 picături de extract de vanilie)
- 1 lămâie, coaja rasă fin şi sucul
1. Pregătim terenul: așezăm hârtie de copt pe o tavă mare.
Tăiați 24 de dreptunghiuri de 10 cm în lungime şi 4 cm în lăţime şi puneţi-le pe tava de copt pregătită. Se presară cu mult zahăr pudră şi se pune în frigider pentru 30 de minute.
Se încălzește cuptorul la 200C.
Scoateţi aluatul din frigider şi coaceți în cuptor timp de cinci minute, apoi scoateți din cuptor şi presărați peste aluat mai mult zahăr pudră. Îl introduceți din nou la cuptor şi lăsați pentru încă cinci minute sau până aluatul devine auriu–maro. Scoateţi tava din cuptor şi lăsați-o deoparte să se răcească aluatul.
2. Pregătirea cremei : Se pune frișca, zahărul pudră şi vanilia într-un castron mare şi se bate până se întărește şi face vârfuri atunci când telul este scos din castron. Adăugați apoi coaja de lămâie şi sucul acesteia. Mixati bine.
3. Aranjarea în farfurie: Pentru cremă ar fi indicată utilizare unui dui– piesă mică, conică, folosită pt. ornarea prăjiturilor. Dacă nu aveți în dotare aşa ceva, folosiți ce metodă doriți pentru a întinde crema.
În cazul în care aluatul dvs. a crescut foarte mult în cuptor, nu forțați. Este la fel de aspectuos, ca să nu mai vorbim de gustos şi un mille-feuille din 2 straturi.
Puteti servi acest desert cu o frunză de mentă deasupra.
Un sfat: ca să nu aveți surprize ( eu am avut) așteptați să se răcească foarte bine aluatul şi să vă mișcați foarte repede cu asamblatul desertului , mai ales dacă este foarte cald afară sau în bucătăria dvs. Riscați să se înmoaie crema şi să vă alunece straturile de mille-feuille.
Să aveți poftă şi o zi minunată !!!!!
Mi-am găsit inspirația aici.