Si astea cred că au fost ultimele portocale roșii din acest sezon… sau cel puțin așa zicea ” tanti” de la aprozar, dar eu încă mai sper deoarece ies niște deserturi extraordinare cu/din ele.
I luv blood oranges !!
Mousse de portocale roșii și ghimbir
Ingrediente :
baza am făcut-o din biscuiți sfărâmați și Baileys Irish Cream
pentru mousse:
200 ml. frișcă lichidă
50 gr. zahăr pentru frișcă și 2 linguri pentru siropul de portocale
4 portocale roșii
2 lingurițe suc proaspăt de ghimbir
coaja de la 3 portocale
3 linguri de migdale feliate sau tocate grosier
Sucul de la 2 portocale l-am pus la fiert împreună cu 2 linguri de zahăr și sucul de ghimbir. Când zahărul s-a topit și siropul a început să se lege am îndepărtat de pe foc și l-am lăsat la răcit.
Frișca se ține la congelator vreo 15-20 minute înainte de folosire. Se mixează împreună cu 50 gr. de zahăr. Când a început să facă vârfuri am adăugat ușor siropul de portocale rece, apoi coaja de portocale și migdalele. Am amestecat încet până am obținut o cremă omogenă.
Între timp m-am dat la pregătit pahare.
La baza fiecărui pahar am pus un strat de biscuiți pe care i-am stropit cu Baileys.
Peste biscuiți a urmat un strat de felii de portocale ( fără coajă ), apoi crema de frișcă și încă un strat de portocale.
Final touch – și mai multe migdale presărate deasupra.
Ce ziceți de acest desert super rapid ????
alte portocale roșii AICI
și mega delicios !!!!
sursa www.ecurry.com
Buna de iti lasa gura apa!
Kyra multumesc! te imbratisez :*
Superb! Vreau si eu o portie.. minim!!! 🙂
♥ Daciana, multumesc mult! ♥ Pup
Arata exceptional 😀
Multumesc tare mult! Te pup cu drag!
Mamaaa ..ce bunatate!
Haplea,multumesc frumos!
Ce poze superbe… Fur si eu un pahar! 🙂
Simona multumesc frumos! Trebuie sa incerci intr-o zi! Pe cuvant, nu e greu! Te pup cu drag!
De exceptie! Ador deserturile cu portocale rosii, dar din pacate la noi in zona nu se gasesc. 🙁