Musaca de cartofi » Bucătăria familiei mele

Nu știu de ce atunci când folosești termenul carne tocată toată lumea se gândește la sarmale sau în cel mai fericit caz la perișoare. In cazul meu este însă altfel . Pentru mine carne tocată înseamnă în primul rând lasagna și apoi musaca, care poate fi de nenumărate feluri: cu cartofi, cu vinete , cu dovlecei, cu paste și multe alte preparate îmi vin acum în minte. Pe rând le voi prepara, fotografia și posta pe toate.
Acum însă să ne ocupăm de Musacaua de cartofi cu carne tocată și dovlecei.


Aveți nevoie de:
  • 500 gr. carne tocată de porc ( eu am folosit pulpă)
  • 5-6 cartofi ( depinde de tava pe care o folosiți și de numărul de straturi)
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapă mare
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ardei verde
  • 2 ouă
  • 150 ml suc roșii sau câteva linguri de bulion
  • 100 gr. mozzarella
  • 2 roșii
  • 100 ml smântână
  • sare, piper , oregano, busuioc 



1. Fierbem cartofii în coajă , după care îi lăsăm puțin să se răcească.


2. Pregătim apoi carnea tocată: Intr-o tigaie punem la călit în puțin ulei de măsline ceapa tocată mărunt , usturoiul  mărunțit și ardeiul tăiat fin. Când ceapa devine sticloasă adăugăm carnea tocată și le lăsăm să fiarbă puțin în suc propriu. Adăugăm apoi suc de roșii( nu tot , mai păstrați puțin deoarece ne trebuie și la final), sare, piper, busuioc și oregano și  lăsăm să fiarbă până scade.  Când e suficient de scăzută se ia de pe foc, se amestecă 1 ou ca să lege puţin compoziția.
3. Între timp curățăm cartofii de coajă și îi tăiem rondele. La fel facem și cu dovlecelul și roșiile.


4. Un vas termorezistent îl ungem cu unt și îl tapetăm cu pesmet. Începem să așezăm ingredientele în straturi: un strat de cartofi, unul de carne, unul de cartofi și tot aşa până nu mai avem loc. Intre straturi punem felii de roșii și felii de mozzarella ( nu toată cantitatea , ne mai trebuie și deasupra). 

Ultimul strat trebuie să fie din cartofi, pe care îi alternați cu felii de dovlecel.

5. Peste ultimul strat turnăm smântâna amestecată cu suc de rosii și oul rămas și dăm la cuptorul preîncălzit la foc mediu 25-30 de minute.

6. Când este aproape gata o scoatem din cuptor și așezăm deasupra mozarella , felii de roșii și oregano și o mai lăsăm în 

cuptor până se gratinează 
frumos.


 Se servește cu smântână, multă smântână sau în cazul în care 
doriți cu mai mult sos de roșii.

Să aveți poftă !!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.