pui în bere
Sâmbătă din cauza vremii proaste nu am putut ieși din casă …Păcat …
Aşa că dacă tot am rămas acasă, m-am pus pe gătit … Am tot sperat să ne invite cineva la masă … Dar am rămas cu speranța…
Aveți nevoie de:
* 1 cană de bere neagră (dacă nu aveți, merge şi blondă)
* 1 linguriță de făină
* 2 lingurițe ulei de măsline
* 5 căței usturoi – tocați
* 1 / 4 linguriță de sare, pentru amestecul de bere
* 1 dovlecel galben, tăiat în felii foarte groase ( cam 5 cm)
* 1 zucchini, tăiat în felii foarte groase ( cam 5 cm)
* câteva fire de ceapă verde ( sau 1 ceapă roșie medie, tăiată în inele)
* 2 lingurițe boia de ardei (de preferat iute)
* 1 / 4 linguriță de sare şi un vârf de cuţit de piper pentru amestecul de condimente (opțional puteți folosi puţin chimen)
* 4 bucăți pui ( cel mai potrivit este pieptul de pui fără piele, tăiat în jumătăți)
* 4 felii lămâie sau lime
1. Turnați berea într-o cratiță de 4 litri și aduceți la fierbere (atenție se va face spumă aproape până sus); se fierbe 3 minute, amestecând în jos spuma, până se reduce la 1 / 2 ceașcă. Îndepărtați de pe foc și adăugați în ploaie făina cernută până se amestecă, apoi uleiul de măsline, usturoiul pisat și sarea. În cazul în care făina face cocoloașe , treceți amestecul prin sită înainte de a adăuga usturoiul. Lăsați acest sos să se răcească la temperatura camerei.
2. Încălziți cuptorul la 180 grade. Spălați bine şi tăiați în felii groase dovlecelul galben, zucchini şi ceapa verde . Eu am scobit puţin dovleceii…
pui în bere
3. Într-o ceașcă mică, se amestecă împreună boiaua de ardei, piperul, sarea ( chimen dacă folosiți) şi frecați puiul cu acest amestec de condimente.
4. Tăiaţi pătrate din hârtia de copt şi îndoiți în jumătate pe diagonală, apoi deschideți hârtia pe o suprafață plată. Împrăștiați dovleceii şi ceapa verde pe una din fețele triunghiulare ale hârtiei de copt . Peste dovlecei așezați puiul frecat cu condimente. Peste pui turnați cu lingura, 2 linguri din amestecul de bere .
La sfârșit adăugați 2 felii de lămâie (lime) peste pui.
5. Împăturiți partea neocupată a hârtiei de copt peste pui că să-l acopere, apoi puneți marginile împreună, de jur împrejur, ca să închideți pachetul foarte bine.
Repetați operația și cu restul de pachete. Lucrați cu câte un pachet odată.
6. Așezați pachetele în tavă pe o foaie de copt mare. Coaceți aprox. 30 minute sau până când pachetele se umflă şi hârtia este uşor rumenită.
Să aveți poftă !!!!
pui în bere
ioiiii….imi ploua in gura !!!!!