Bucătăria familiei mele » Pagina 93 din 105 »

Cele mai noi rețete

Diversificarea alimentaţiei între 10-12 luni

Diversificarea alimentaţiei între 10-12 luni

diversificarea Tot ceea ce este scris în aceste rânduri face parte din experiența mea personală, care poate sau nu să se aplice şi în cazul copilului dvs.    *****Este important să rețineți că, chiar și în această etapă, nu toți copiii cu vârsta cuprinsă între 8-12…

[:ro]Îngheţată de mango[:]

[:ro]Îngheţată de mango[:]

[:en] A venit și sfârşitul de săptămână…Ultima zi la grupa mică… Pentru unii începe vacanța, ceea ce nu este valabil și pentru mine. Începând de azi și până în septembrie postările mele vor fi puțin mai rare . Asta nu înseamnă că nu mai gătesc pentru familia mea, ci doar că nu voi mai avea atât de mult timp pentru gătit, fotografiat, postat . Aşa că…

Salată de vară cu iaurt şi bacon crocant

Salată de vară cu iaurt şi bacon crocant

Altă zi călduroasă de vară. Poate ar merge o îngheţată, ar spune cineva , dar să nu ne grăbim avem nevoie totuși și de un prânz pe cinste . Aşa că până la înghețata visată să servim o  salată care să ne împrospăteze ziua. Pentru 2 persoane aveți nevoie de: 1 salată mică verde 3-4 fire ceapă verde 2 roșii de…

Pandişpan genovez cu cireşe

Pandişpan genovez cu cireşe

E vremea cireşelor și a vișinelor . Deși pandișpanul este o prăjitură clasică franțuzească, el își are originea în orașul Genova din nordul Italiei. El se deosebește de pandișpanul obișnuit prin faptul că ouăle sunt bătute întregi în loc să fie separate în albușuri și gălbenușuri. Aluatul pufos și auriu , plin de cireșe transformă acestă prăjitură într-un adevărat deliciu al sezonului, o desfătare la ora ceaiului.  Aveți nevoie de : 4 ouă la temperatura camerei 120 gr. zahăr tos 120 gr. făină 20 gr. unt topit și răcit…

Prăjitură cu vişine – Meggyes Lepény

Prăjitură cu vişine – Meggyes Lepény

Aceasta este o rețetă ungurească– meggyes lepény .Un desert simplu de făcut în cazul în care aveți prin bucătăria dvs. niște vișine care au scăpat nemâncate .  Acestă prăjitură este uneori servită la micul dejun şi este similară și cu prăjitura cehoslovacă cu cireșe, numita Bublanina .  Lepény se referă la forma pătrată sau dreptunghiulară a prăjiturii dar în  zilele noastre acestă prăjitură poate fi coaptă  și într-o tavă rotundă sau chiar o tigaie . Important este să rețineți cum se face aluatul  deoarece Lepény se poate face cu orice fructe de sezon, brânză de vaci, nuci,  gemuri și fructe confiate. Pentru aprox. 6 porții sănătoase de Prăjitură cu vișine aveți nevoie de: jumătate de kilogram de vișine proaspăt spălate și fără sâmburi  150 gr. unt la temperatura camerei…

Salată de vară cu pui şi avocado

Salată de vară cu pui şi avocado

E cald, e soare, e vară. Ce poate fi mai răcoros decât o salată. Dacă conține ceea ce trebuie și este făcută cu simț de răspundere poate fi prânzul de care aveți nevoie, delicios. Pentru 2 persoane aveți nevoie de: ½ avocado bine copt 1 salată mică verde 3-4 fire ceapă verde 2 roșii de gradină 2 castraveți brânză feta ( telemea) ulei de măsline zeamă de lămâie condimente…