Pâine cu leurdă / PULL APART WildGARLIC BREAD » Bucătăria familiei mele
Pâine cu leurdă / PULL APART WildGARLIC BREAD

Pâine cu leurdă / PULL APART WildGARLIC BREAD

0 Comments  /  Jump to Recipe

Pull apart wild garlic bread - Bucataria Familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Pâinea cu unt aromatizat este o alegere delicioasă și sănătoasă, care îmbină gustul bogat și cremos al untului cu notele subtile de arome adăugate, precum leurda sau alte ierburi proaspete. Textura moale și pufoasă a pâinii se potrivește perfect cu untul aromatizat, creând o combinatie perfectă de arome și texturi. Este o gustare delicioasă și reconfortantă, potrivită pentru orice moment al zilei.

Asta dacă mai apucă să se răcească.

Pull apart cu leurda - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro


INGREDIENTE PÂINE CU LEURDĂ / PULL APART WildGARLIC BREAD

  • 380-400 gr. făină
  • 120 ml. apă caldă
  • 1 plic drojdie
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 15 gr. unt la temperatura camerei
  • 100 ml. lapte ( sau apă)
  • 1 linguriță de sare
  • 2,5 linguri ulei de măsline

Untul aromat

  • 100 gr. unt (rețeta mea în link) + un vârf de cuțit de sare + 30 gr. leurdă proaspătă mărunțită
  •  

Leurdă - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

CUM FAC CEA MAI BUNĂ PÂINE CU Leurdă?

Pregătesc mixerul cu cârligul pentru frământare. Adaug apa caldă în bolul mixerului. Presar deasupra zahărul și drojdia. Amestec puțin și las 10 minute până face spume.

Acum adaug  laptele ( sau restul de apă), uleiul de măsline, sarea și încep să adaug făina puțin câte puțin. Las mixerul să frământe vreo 10 minute. Aluatul trebuie să fiu unul care se lipește de fundul vasului dar s-a îndepărtat de pe margini. Altfel spus este un aluat puțin lipicios și moale.

 

Aluat pâine cu Leurdă - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Acopăr cu folie alimentară și las la dospit cam 1 oră, într-un loc cald fără schimbări bruște de temperatură.

 

Aluat pâine cu Leurdă - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Între timp în vasul blenderului adaug untul la temperatura camerei, sarea și leurda. Apas puls până obțin o pastă.

 

Dau deoparte.

 

Unt cu Leurdă - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Când s-a dublat în volum îndepărtez folia și pe baltul presarat cu făină întind aluatul într-un dreptunghi. 

 

Aluat cu Leurdă - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Ung aluatul cu untul aromat și tai în fâșii cu cuțitul de pizza, ca în fotografii.

 

Aluat cu Leurdă - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Așez rulourile de aluat apropiate intr-o tava cu arc unsa cu unt. Eu am calculat după dimensiunea tavii ( am folosit o tava de 18 cm) și mi-au încăput 12 rulouri.

 

Din marginile aluatului au mai reușit încă 4 bucăți. Dacă încercați cu o tavă de 21 cm ar trebui să intre tot aluatul.

 

Rulouri cu Leurdă - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Dimensiunile rulourilor pot să difere. Nu trebuie să fie la fel.

 

Rulouri cu Leurdă - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Dau la cuptorul preîncălzit la 180 C (căldură sus, jos și ventilație) pentru 40-45 de minute. Dar depinde de cuptor. Sau până când crusta este ușor maronie și crocantă.

 

Pâine cu Leurdă - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Și acum final touch. Untul rămas îl întind peste pâinea fierbinte. Sunetul untului care sfârâie pe coaja pâinii fierbinți este muzică pentru suflet. 

 

Pâine cu Leurdă - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alexandra Juncu / Bucătăria familiei mele (@alexjuncu.ro)

Paine cu usturoi - - Bucataria Familiei mele - www.alexjuncu.ro

SFAT –

Dacă faceți mai mult unt și doriți să-l păstrați: puneți untul cu leurdă într-un recipient curat sau formați un rulou în folie alimentară. Untul cu leurdă se poate ține la frigider cel puțin 1-2 săptămâni. Dar poate fi și înghețat de minune.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alexandra Juncu / Bucătăria familiei mele (@alexjuncu.ro)

 

Rulouri cu usturoi - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

This recipe has no ratings just yet.

PÂINE CU LEURDĂ / PULL APART WILDGARLIC BREAD

aprilie 2

By:

Ingredients
  • 380-400 gr. făină
  • 120 ml. apă caldă
  • 1 plic drojdie
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 15 gr. unt la temperatura camerei
  • 100 ml. lapte ( sau apă)
  • 1 linguriță de sare
  • 2,5 linguri ulei de măsline
  • Untul aromat
  • 100 gr. unt (rețeta mea în link) + un vârf de cuțit de sare + 30 gr. leurdă proaspătă mărunțită
Directions
  • Step 1 Pregătesc mixerul cu cârligul pentru frământare. Adaug apa caldă în bolul mixerului. Presar deasupra zahărul și drojdia. Amestec puțin și las 10 minute până face spume.
  • Step 2 Acum adaug laptele ( sau restul de apă), uleiul de măsline, sarea și încep să adaug făina puțin câte puțin. Las mixerul să frământe vreo 10 minute. Aluatul trebuie să fiu unul care se lipește de fundul vasului dar s-a îndepărtat de pe margini. Altfel spus este un aluat puțin lipicios și moale.
  • Step 3 Acopăr cu folie alimentară și las la dospit cam 1 oră, într-un loc cald fără schimbări bruște de temperatură.
  • Step 4 Între timp în vasul blenderului adaug untul la temperatura camerei, sarea și leurda. Apas puls până obțin o pastă. Dau deoparte.
  • Step 5 Când s-a dublat în volum îndepărtez folia și pe baltul presarat cu făină întind aluatul într-un dreptunghi.
  • Step 6 Ung aluatul cu untul aromat și tai în fâșii cu cuțitul de pizza, ca în fotografii.
  • Step 7 Așez rulourile de aluat apropiate intr-o tava cu arc unsa cu unt. Eu am calculat după dimensiunea tavii ( am folosit o tava de 18 cm) și mi-au încăput 12 rulouri.
  • Step 8 Dau la cuptorul preîncălzit la 180 C (căldură sus, jos și ventilație) pentru 40-45 de minute. Dar depinde de cuptor. Sau până când crusta este ușor maronie și crocantă.
  • Step 9 Și acum final touch. Untul rămas îl întind peste pâinea fierbinte. Sunetul untului care sfârâie pe coaja pâinii fierbinți este muzică pentru suflet.
  • Step 10

Related Posts

melci cu scortisoara a.k.a cinnamon buns

melci cu scortisoara a.k.a cinnamon buns

Melci cu scortisoara Astăzi vreau să vă povestesc despre cel mai bun remediu împotriva frigului… de vreo câteva zile mă încearcă o răceală la care nu reușesc nici cum să-i dau de cap. Am încercat eu tot felul de ceaiuri și supe cremă, remedii băbești […]

Ouă românești sau ouă poșate ? cu leurdă și spanac

Ouă românești sau ouă poșate ? cu leurdă și spanac

Ouă românești. Nu știu de ce se numesc românești când restul lumii le cunosc sub denumirea de ouă poșate. Am căutat internetul și cărțile de bucate din cele mai vechi timpuri. Nu am găsit nici o explicație convingătoare. Așadar vă aștept cu povești. Cu siguranță […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.