În casa noastră exista un obicei vechi. În fiecare săptămâna aveam o seara rezervata pastelor sau mai bine spus bucătăriei italiene. Si pentru ca a venit și aceasta zi ieri am avut la cina paste cu sos carbonara.
In primul rând aveți nevoie de paste, orice fel de paste aveți prin casa , sosul este cel care face diferența.
Aveți nevoie de:
kaiser sau bacon tăiat cubulețe mici
smântâna
un gălbenuș
usturoi din belșug
oregano, busuioc (proaspăt de preferință),sare,ulei de măsline
Se pun pastele la fiert în apa cu sare , conform indicațiilor de pe pachet.
Se prăjește kaiserul în puțin ulei . Când este aproape gata se adaugă usturoiul tăiat feliuțe subțiri.
Se mai lasă 2 minute și se adaugă jumătate în cantitatea de smântâna și oregano, apoi se îndepărtează de pe foc.
Când pastele sunt fierte, se scurg bine de tot și se adaugă peste sos.
Separat se bate gălbenușul cu restul de smântâna .
Se pune peste paste și se da iar la foc câteva minute , pana când sosul începe sa se lege.
Se mai pune sare după gust și busuiocul.
Se pot servi asa cum sunt sau cu parmezan răzuit , cașcaval depinde ce preferați.
Sa aveți pofta !!!!
buuun… am facut si eu
Ma bucur ca ti-au placut…