O daaa… ce faci când ai în casă o cutie mare de brânză proaspătă și nu ai nici un fel de idei?? Storci și ultima picătură din neuronul obosit după o săptămână de muncă și scoți cele mai bune paste gătite de tine în anul acesta. Si câte laude am primit pentru ele, nici nu vă mai povestesc că o sa ziceți că mă laud.
Copiii mei ar mânca paste dimineața, la amiază și la cină, chiar și în loc de desert. Oare doar la noi se întâmplă asta?? Câteodată chiar mă întreb dacă nu avem sânge de italian printre neamuri. Hahaha sper eu degeaba…
Aaaa…și că tot veni vorba de copii…copiii unui food blogger sunt cei mai exigenți critici culinari. Tocmai ne-am întors de la o zi de naștere unde se pare că „aluatul de muffin a fost amestecat excesiv și nu erau suficient de pufoase…iar crema era fadă și exagerat de dulce”… și ai mei sunt băieți.
INGREDIENTE PESTO
- 2 căței de usturoi
- o mână sănătoasă de busuioc proaspăt sau pătrunjel, sau o combinație
- 1 cutie brânză proaspătă de vaci
- sare și piper
- 1 lingură iaurt grecesc
- 1 lingură ulei extra-virgin de măsline
- 1/4 cană parmezan ras
- paste după bunul plac
sau poate niște toast
METODA
- Pastele se pun la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj.
- Porniți blender-ul și adăugați încet în el cățeii de usturoi. Adăugați apoi busuiocul/pătrunjelul. Opriți blender-ul, curățați de pe marginile acestuia pasta obținută.
- Adăugați restul ingredientelor și mai dați câteva impulsuri până obțineți o pastă. Gustați și condimentați după bunul plac.
- Pastele scurgeți-le când sunt al dente, păstrând jumătate de pahar din apa în care au fiert. Acestă apă o veți folosi mai târziu în cazul în care doriți să mai diluați puțin pasta de busuioc obținută.
- Înainte de servire se presară cu parmezan și semințe de pin prăjite.
Pesto
- 2 căței de usturoi
- o mână sănătoasă de busuioc proaspăt sau pătrunjel, sau o combinație
- 1 cutie brânză proaspătă de vaci
- sare și piper
- 1 lingură iaurt grecesc
- 1 lingură ulei extra-virgin de măsline
- 1/4 cană parmezan ras
- paste
- Pastele se pun la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj.
- Porniți blender-ul și adăugați încet în el cățeii de usturoi. Adăugați apoi busuiocul/pătrunjelul. Opriți blender-ul, curățați de pe marginile acestuia pasta obținută.
- Adăugați restul ingredientelor și mai dați câteva impulsuri până obțineți o pastă. Gustați și condimentați după bunul plac.
- Pastele scurgeți-le când sunt al dente, păstrând jumătate de pahar din apa în care au fiert. Acestă apă o veți folosi mai târziu în cazul în care doriți să mai diluați puțin pasta de busuioc obținută.
- Înainte de servire se presară cu parmezan și semințe de pin prăjite.
Alte tipuri de PESTO
Pesto
Si eu vreau o portie! Salivez!