Un prânz târziu sau o cină servită devreme ???
Oricum îl serviți este masă ușoară și savuroasă …
Am folosit :
- 2 x 200g fileuri piept de pui
- 150g Ricotta
- 1/2 cană parmezan ras
- coaja rasă de la 1 lămâie
- ceapă verde sau arpagic ( chives ) tocat mărunt
- roșii cherry
- broccoli
- 2 linguri de făină
- 2 linguri ulei de măsline
1. Puneți ricotta , parmezanul , coaja de lămâie și ceapa într-un castron. Se condimentează după gust şi se amestecă bine. Se taie un buzunar în partea mai groasă a fiecărui piept de pui și se umple cu amestecul de brânză ricotta. Presarăți cu făină puiul dar scuturați excesul.
2. Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu. Gătiți carnea de pui timp de 5 minute pe fiecare parte, până când se rumenește frumos.
Teoria ca teoria dar practica … să vedeți distracția . Eu am făcut niște buzunare foarte mari și adânci puiului meu și am umplut cu mult prea multa ricotta , prin urmare s-a desfăcut puiul meu în două. Aşa că am făcut următorul lucru: am îndepărtat ricotta și am prăjit fiecare felie de pui separat. Cred că a fost o mișcare deșteaptă deoarece astfel puiul meu s-a prăjit pe toate părțile. În final când puiul a fost gata am montat totul ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic, adică am adăugat ricotta între 2 felii de piept de pui și am mai lăsat încă 1 minut pe foc.
3. Între timp, am încălzit 1 lingură uleiul într-o tigaie mică , la foc mare. Am gatit roșiile pentru 2-3 minute, doar până când au început să se înmoaie.
4. Carnea de pui se stropește cu sucurile formate în tigaie şi se servește cu roșii și broccoli gătit la aburi.
Să aveți o poftă mare !!!
pui cu ricotta |