Pui la cuptor cu rozmarin și lămâie » Bucătăria familiei mele
Pui la cuptor cu rozmarin și lămâie

Pui la cuptor cu rozmarin și lămâie

6 Comments

 

 
Să fie prânz…unul ușor și bun…sau foarte bun…acușica vă spun cum se face …că-i tare bun și merită încercat…


Pui la cuptor cu rozmarin și lămâie pentru 2 persoane:

*  500 gr. mușchiuleț de pui
*  2 căței de usturoi, tocați mărunt
*  rozmarin proaspăt, tocat ( cam 2 linguri )
*  2 linguri suc de lămâie
*  1 linguriță de coajă de lămâie
*  sare și piper după gust

1. Se încălzește cuptorul la 180 grade.
 
 
2. Folosind un mojar, amestecați (pisați) împreună usturoiul tocat, rozmarinul, sucul și coaja de lămâie, sarea și piperul,  până se amestecă bine.
 
 
3. Acoperiți cu pasta obținută mușchiulețul de pui, așezați-l într-un vas de copt în care picurați puțin ulei de măsline
 
 
și coaceți pentru 35-40 minute sau până când puiul este gata. Eu am acoperit vasul de copt cu folie de Al. primele 20 de minute.
 
  
Serviți imediat cu o garnitură de broccolii la abur .
Să aveți poftă !!!
 
 

 


Related Posts

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

      Această Tocăniță/Papricaș face parte din categoria rețetelor moștenite de la mama. Vreau să vă spun însă că am o mare dilemă. Există oare diferență între papricaș și tocăniță ??? Dacă întrebi un ardelean s-ar putea să știe mai repede ce-i ăla papricaș […]

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

  Ca și Tarantino am început cu sfârșitul… așa mi-a venit astăzi să fac totul pe dos !!! Asta poate și pentru că mâine poimâine este 8 martie și tocmai am fost SĂ-MI cumpăr flori din partea bărbaților casei.  Tare greu e să fii bărbat […]



6 thoughts on “Pui la cuptor cu rozmarin și lămâie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.