Astăzi la masă avem Pulpa de porc la tava.
Având în vedere că ceapa verde a început sa apară pe piață și că am găsit la magazin o pulpă care îmi trăgea cu ochiul m-am apucat de treabă.
o pulpă de porc
morcovi, păstârnac, ardei gras, ceapă verde
o cană cu vin, sare, piper, cimbru, usturoi
Se ia o tavă in care dacă doriți se așează hârtie de copt sau se lasă așa cum este. Se curăță legumele și se taie rondele mai mari. Aranjați un „pat” de legume peste care se așează pulpa de porc , apoi adăugați restul ingredientelor (sare, piper, cimbru) și cana de vin.
Se acoperă cu folie de Al și se pune la cuptor, la foc mic, 3-4 ore. In tot acest timp se verifică carnea și dacă lichidul a scăzut foarte tare, se mai adaugă vin.
Când este gata, carnea este moale . Se descoperă și se mai lasă 5 minute la cuptor să se rumenească. Noi am servit-o cu garnitura de cartofi piure.Poftă bună !!!!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!
Am preparat si eu reteta prezentata de tine. Au meritat orele petrecute pe langa cuptor… Am primit multe laude 🙂
Superrrr