Pulpe de pui glasate şi legume la grătar » Bucătăria familiei mele
Farmecul gătitului în aer liber….
Odată cu venirea căldurii începe şi un nou sezon pentru cei care dețin o terasă mai mare sau o casă la țară, dar şi pentru cei pasionați de ieșirile cu cortul, dincolo de căldura înăbușitoare a orașului. 
Nici nu știți câte se pot face cu un grătar, ingrediente şi rețete bune.
 

Petru 4 persoane aveți nevoie de :
  • 7-8 pulpe de pui dezosate 
  • 2 lămâi
  • 1 linguriță muștar boabe
  • 2 linguri muștar dulce
  • 1 linguriță de miere
  • sare şi piper
  • 2 ardei grași 
  • un dovlecel
  • 1 cățel usturoi
  • ulei de măsline
  • şi orice alte legume mai doriţi: vinete, roşii, zucchini, ciuperci

 

Pulpele de pui se spală şi se curăță de piele (doar dacă doriţi). Se crestează puţin şi se așează pe o tavă sau o farfurie mai mare.

Într-un bol amestecați muștarul dulce cu zeama de la lămâii, mierea , boabele de muștar, sare şi piper.
 
Ungeți pulpele cu acest amestec, acoperiți cu folie de plastic şi lăsați să se marineze 45 min-1 oră la frigider.
 
 
Legumele se spală şi se taie astfel: ardeiul în fâşii late, dovleceii de-a lungul în felii subțiri, vinetele rondele etc. Așezați legumele într-un vas și condimentați cu sare şi piper , usturoi tăiat felii subțiri şi ulei de măsline. Acoperiți vasul şi lăsați-l aşa vreo 30 min.
 
 
În acest timp ” cineva” ar trebui să se ocupe de foc. Asta în cazul în care nu a început deja această operațiune. Am înțeles din surse de la fața locului că un foc ca la carte  (fără cărbuni din comerț și alte șmecherii) , cu jar şi flacără doar atât cât trebuie durează mai bine de 1 oră. 
Acesta este şi timpul de marinare.
 
 
 
Trece ora, cuptorul e pregătit aşa că i-am dat bătaie (adică i-am înmânat soțului din dotare, mare șef peste grătar, tava cu pulpe şi legumele).
Legumele se frig câteva minute pe ambele părți , iar când sunt gata se mai stropesc cu puţin ulei de măsline, sare şi piper dacă e necesar. Deoarece ne-a permis grătarul am pus totul la fript în acelaşi timp. Legumele s-au făcut primele.
 
 
Frigeți pulpele circa 15 min., întorcându-le frecvent iar când sunt gata ungeți-le din nou cu marinata rămasă. Vor deveni crocante la exterior şi moi la interior.
 
 
Să nu uitaţi să aduceţi mulţumiri persoanei care a stat lângă grătar mai tot timpul- metoda clasică pentru a vă asigura succesul preparatelor la grătar şi pe viitor. 
O vorbă bună este tot ceea ce unii au nevoie.
 
 
Se servesc fierbinți !!!!
Să aveţi poftă !!!!!
 
 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.