[:en]
Nouă nu ne prea place peștele…adică ne place dar să nu fie nevoie să-l gătim acasă…Ohhh mirosul !!!
ăsta este ceva de care nu mai scapi …
ăsta este ceva de care nu mai scapi …
Primesc două bucăți mari de rechin file congelat … Mă zgâiesc eu la pungă și uit de miros. Cum să-l pregătesc ??
Concluzie : îi pește așa că ar trebui să meargă cu lămâie și usturoi…
Concluzie : îi pește așa că ar trebui să meargă cu lămâie și usturoi…
Prima faza: pun bestia la dezghețat. Vă spun drept că nu am mai văzut pește care să aibă atâta apă în el. Am scurs apa și l-am șters bine cu un prosop de bucătărie ( apoi am aruncat prosopul ☹).
În tigaia grill am pus vreo 3 linguri ulei de măsline și vreo 5 căței de usturoi feliați grosier la prăjit.
Când usturoiul s-a prăjit l-am tras pe marginea tigăi și am adăugat peștele. L-am lăsat să se prăjească cam 4 minute pe fiecare parte. La final am stors o lămâie peste tot peștele și am mai lăsat încă 2 min ( 1 minut pe fiecare parte ).
Am sărat și piperat cu mult piper roșu și l-am servit alături de niște legume la aburi.
Rechinul ăsta a fost extraordinar !!!
… dar mirosul mi-a intrat și în pereți așa că data viitoare mergem la restaurant !!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!
[:][:ro]
Nouă nu ne prea place peștele…adică ne place dar să nu fie nevoie să-l gătim acasă…Ohhh mirosul !!!
ăsta este ceva de care nu mai scapi …
ăsta este ceva de care nu mai scapi …
Primesc două bucăți mari de rechin file congelat … Mă zgâiesc eu la pungă și uit de miros. Cum să-l pregătesc ??
Concluzie : îi pește așa că ar trebui să meargă cu lămâie și usturoi…
Concluzie : îi pește așa că ar trebui să meargă cu lămâie și usturoi…
Prima faza: pun bestia la dezghețat. Vă spun drept că nu am mai văzut pește care să aibă atâta apă în el. Am scurs apa și l-am șters bine cu un prosop de bucătărie ( apoi am aruncat prosopul ☹).
În tigaia grill am pus vreo 3 linguri ulei de măsline și vreo 5 căței de usturoi feliați grosier la prăjit.
Când usturoiul s-a prăjit l-am tras pe marginea tigăi și am adăugat peștele. L-am lăsat să se prăjească cam 4 minute pe fiecare parte. La final am stors o lămâie peste tot peștele și am mai lăsat încă 2 min ( 1minut pe fiecare parte ).
Am sărat și piperat cu mult piper roșu și l-am servit alături de niște legume la aburi.
Rechinul ăsta a fost extraordinar !!!
… dar mirosul mi-a intrat și în pereți așa că data viitoare mergem la restaurant !!!
[:]
O „bestie” absolut delicioasa!
Multumesc, Kyra! O primavara minunata iti doresc !
:)) Esti mortala tu cu ‘bestia’ ta 😛 De aratat arata grozav de bine, de gust nu am cum sa ma indoiesc, sigur a fost super bun!! De miros…eh, asta este cu pestele…deschizi larg toate geamurile la bucatarie si te ascunzi in alta camera 😛 Te pup
Paula nu ma pot ascunde nicaieri…si copiii m-am dat afara din camerele lor !!!
E ceva timp de cand dau si eu tarcoale rechinului… Trebuie sa-l incerc pana la urma 🙂
Pupici
Te pup cu drag!
N-am mancat niciodata rechin, dar te cred pe cuvant ca e extraordinar!
Alina, merita incercat !!!
Ce bunatate ai gatit aici! Si cum eu nu am voie sa mananc peste oceanic din cauza sarcinii, imi ramane doar sa salivez in fata monitorului!
Ai burtica ??? ce frumos….sarcina usoara !!!
Te pup !!!!
hmmm…nu am incercat niciodata carnea de rechin…abea astept sa vad ce gust are:D
Am si eu tigaie de teflon tip grill, dar parca nu m-as incumeta sa torm in ea zeama de lamaie cum ai facut tu, probabil ca se oxideaza de la acid, ca de ruginit nu se poate rugini (nu are metalul la suprafata).