Rechin la grătar » Bucătăria familiei mele
Rechin la grătar

Rechin la grătar

12 Comments

[:en]

        Nouă nu ne prea place peștele…adică ne place dar să nu fie nevoie să-l gătim acasă…Ohhh mirosul !!!
 ăsta este ceva de care nu mai scapi …

Primesc două bucăți mari de rechin file congelat … Mă zgâiesc eu la pungă și uit de miros. Cum să-l pregătesc ??
 Concluzie : îi pește așa că ar trebui să meargă cu lămâie și usturoi…
Prima faza: pun bestia la dezghețat. Vă spun drept că nu am mai văzut pește care să aibă atâta apă în el. Am scurs apa și l-am șters bine cu un prosop de bucătărie ( apoi am aruncat prosopul ).
În tigaia grill am pus vreo 3 linguri ulei de măsline și vreo 5 căței de usturoi feliați grosier la prăjit.

Când usturoiul s-a prăjit l-am tras pe marginea tigăi și am adăugat peștele. L-am lăsat să se prăjească cam 4 minute pe fiecare parte. La final am stors o lămâie peste tot peștele și am mai lăsat încă 2 min ( 1 minut pe fiecare parte ).

Am sărat și piperat cu mult piper roșu și l-am servit alături de niște legume la aburi.

Rechinul ăsta a fost extraordinar !!!

… dar mirosul mi-a intrat și în pereți așa că data viitoare mergem la restaurant !!!


Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 
        Nouă nu ne prea place peștele…adică ne place dar să nu fie nevoie să-l gătim acasă…Ohhh mirosul !!!
 ăsta este ceva de care nu mai scapi …

Primesc două bucăți mari de rechin file congelat … Mă zgâiesc eu la pungă și uit de miros. Cum să-l pregătesc ??
 Concluzie : îi pește așa că ar trebui să meargă cu lămâie și usturoi…
Prima faza: pun bestia la dezghețat. Vă spun drept că nu am mai văzut pește care să aibă atâta apă în el. Am scurs apa și l-am șters bine cu un prosop de bucătărie ( apoi am aruncat prosopul ).
 
 

În tigaia grill am pus vreo 3 linguri ulei de măsline și vreo 5 căței de usturoi feliați grosier la prăjit.

 
Când usturoiul s-a prăjit l-am tras pe marginea tigăi și am adăugat peștele. L-am lăsat să se prăjească cam 4 minute pe fiecare parte. La final am stors o lămâie peste tot peștele și am mai lăsat încă 2 min ( 1minut pe fiecare parte ).
 

Am sărat și piperat cu mult piper roșu și l-am servit alături de niște legume la aburi.

Rechinul ăsta a fost extraordinar !!!
 

… dar mirosul mi-a intrat și în pereți așa că data viitoare mergem la restaurant !!!
 
 
 

[:]


Related Posts

grătar de pui în mix de condimente homemade

grătar de pui în mix de condimente homemade

  De când avem cabană la munte folosirea grătarului este ceva săptămânal și musai… ȘI cel mai gustos și totodată ușor de preparat este grătarul de pui ( bineînțeles însoțit de alte minuni făcute pe același grătar).      Dar cum să-l faci deosebit de […]

Porumb la grătar

Porumb la grătar

Pentru mine cea mai bună metodă de a pregăti porumbul este la grătar. Rețeta pentru porumbul copt la grătar sau Porumb prăjit.



12 thoughts on “Rechin la grătar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.