Salata de ardei copți
Aveți nevoie de:
- 8 ardei capia mari și drepți ( ca să fie ușor de copt și curățat) – eu aveam în congelator
- 1 lingură ulei de struguri (sau orice alt fel de ulei fără aromă puternică)
- 1 lingură oțet balsamic
- puţin suc de lămâie
- 1 lingură de zahăr brun
- 1/2 cană apă
- sare
Coaceți ardeii pe grill sau pe teflon. Când sunt gata îi așezați într-un vas și îi sărați bine (vă va fi mult mai ușor de curățat). Lăsa-ți 15 -20 min. până se înmoaie și apoi curățați „pielea” cu cuțitul.
Într-o cană sau bol faceți dressingul , sosul sau cum doriți să-l numiți , astfel :
- se amestecă oțet balsamic, lămâie și ulei, zahăr, apa și sare ( în cazul în care sunt ardei de la congelator)
Nu prea știu să vă spun exact proporțiile deoarece eu fac acest sos după gust, de aceea îl fac într-o cană separat și când ajung la gustul potrivit îl torn peste ardei.
Este una din salatele noastre preferate, mai ales în sezon.
Alte rețete cu ardei