Șnițel !!
Așa cum v-am mai povestit copiii mei sunt liberi în bucătărie să încerce ce vor. Bineînțeles supravegheați la tot pasul. De ce permit acest lucru? Să vadă, să învețe, să guste, să simtă aromele și, mai ales, să pregătească ei ceea ce urmează să servească. Ii las să gătească pentru că astfel nu există război atunci când propun eu un meniu sau pregătesc masa fără să îi consult.
Mesele preparate de la zero conțin de obicei mai mulți nutrienți și mai puține calorii, substanțe chimice și îndulcitori decât alimentele preambalate și fast-food.
Atunci când copiilor li se dezvoltă abilități și atitudini pozitive privind alimentația și relația cu alimentele, veți vedea că le putem cultiva obiceiuri sănătoase pentru tot restul vieții.
Cu cât vor învăța mai repede să gătească, cu atât mai devreme vor stăpâni o abilitate esențială de viață, de supraviețuire.
Este greu să înveți un copil de trei ani cum să spargă un ou fără să facă mizerie, dar dacă sunt lăsați să experimenteze devin destul de talentați în bucătărie. Ce mai contează o podea murdară atunci când copilul tău îți pregătește cina.
Toți copiii iubesc șnițelul de pui cu cartofi prăjiți.
Nu cred că mă puteți contrazice aici. Ori de câte ori întrebi un copil ce vrea să mănânce primul gând e șnițel cu cartofi.
Și dacă tot e preferatul tuturor, copiii mei s-au gândit să reinventeze puțin banalul șnițel.
Ce vă spune șnițel din piept de pui uns cu usturoi și învelit în prosciutto, cu busuioc, servit cu salată de roșii și burrata? sau poate schnitzel saltimbocca de pui .
Ingrediente
- 2 buc piept de pui dezosat, fără piele, feliat orizontal în jumătate
- 8 felii de prosciutto
- 2 căței de usturoi
- 10-12 frunze mari de busuioc proaspăt
- 2 ouă
- 1 cană de pesmet
- 1 cană făină
- roșii cherry, tăiate în jumătate
- ulei de măsline extravirgin
- cremă de oțet balsamic
- câteva fire de cimbru proaspăt
- coaja de la 1/2 lămâie
- burrata sau mozzarella
- sare și piper negru
Metoda
În primul rând se pregătește panada. În 3 vase diferite se așează ouăle ( bătute cu furculița), pesmetul și făina.
Apoi pieptul de pui se taie pe orizontală, în 2 max 3 felii. Carnea nu se bate.
Se trece usturoiul prin presă.
Feliile de pui se ung cu usturoi și se condimentează cu sare și piper. Fiecare felie de piept de pui se lucrează individual.
Se așează 2 frunze de busuioc deasupra și se înfășoară în 2 felii de prosciutto, care fixează busuiocul.
Carnea învelită în prosciutto se trece mai întâi prin făină, apoi prin oul bătut și în final prin pesmet (sau panko), apăsând ușor pentru a se lipi. Se pune carnea astfel aranjată deoparte.
Cât timp copilul care a pregătit șnițelul se spală pe mâini intră în scenă cel de-al doilea ucenic din bucătăria mea. Mezinul e responsabil cu salata de roșii.
Pentru salată se amestecă într-un bol roșii ( tăiate în jumătate), ulei de măsline, cremă de oțet balsamic, busuioc proaspăt, cimbru, coajă de lămâie și un vârf de sare.
Mie nu-mi prea place să prăjesc șnițelul în baie de ulei așa cum zice rețeta originală de la mama ei. Am realizat că se poate face la fel de bine și în mai puțin ulei.
Se încălzesc câteva linguri de ulei într-o tigaie înaltă. Dacă nu știți cum să testați uleiul e suficient să aruncați câteva firimituri de pâine. Dacă sfârâie e ok.
Când uleiul este încins se adaugă pieptul de pui și se gătește până când partea de jos se rumenește, aproximativ 3-4 minute. Se întoarce cu grijă puiul și se gătește până se rumenește pe cealaltă parte, încă 3-4 minute. Se transferă apoi pe o farfurie sau platou pentru servit și se condimentează cu sare.
Se servește șnițelul fierbinte lângă burrata și roșii marinate.
De asta trebuie lăsați copiii în bucătărie.
Și încă ceva: ei știu să mânuiască internetul mai bine ca noi, ceea ce înseamnă că vor descoperi rețete noi și delicioase, deja testate, mult mai repede.
Am văzut asta pe pielea mea. De fiecare data când întreb ce mâncăm ei vin cu
idei și fotografii.
ȘNIȚEL DIN PIEPT DE PUI / CU BUSUIOC, PROSCIUTTO, SALATA DE ROȘII ȘI BURRATA
Ingredients
- 2 buc piept de pui dezosat, fără piele, feliat orizontal în jumătate
- 8 felii de prosciutto
- 2 căței de usturoi
- 10-12 frunze mari de busuioc proaspăt
- 2 ouă
- 1 cană de pesmet
- 1 cană făină
- roșii cherry, tăiate în jumătate
- ulei de măsline extravirgin
- cremă de oțet balsamic
- câteva fire de cimbru proaspăt
- coaja de la 1/2 lămâie
- burrata sau mozzarella
- sare și piper negru
Directions
- Step 1 În primul rând se pregătește panada. În 3 vase diferite se așează ouăle ( bătute cu furculița), pesmetul și făina.
- Step 2 Apoi pieptul de pui se taie pe orizontală, în 2 max 3 felii. Carnea nu se bate.
- Step 3 Se trece usturoiul prin presă.
- Step 4 Feliile de pui se ung cu usturoi și se condimentează cu sare și piper. Fiecare felie de piept de pui se lucrează individual.
- Step 5 Se așează 2 frunze de busuioc deasupra și se înfășoară în 2 felii de prosciutto, care fixează busuiocul.
- Step 6 Carnea învelită în prosciutto se trece mai întâi prin făină, apoi prin oul bătut și în final prin pesmet (sau panko), apăsând ușor pentru a se lipi. Se pune carnea astfel aranjată deoparte.
- Step 7 Pentru salată se amestecă într-un bol roșii ( tăiate în jumătate), ulei de măsline, cremă de oțet balsamic, busuioc proaspăt, cimbru, coajă de lămâie și un vârf de sare.
- Step 8 Se încălzesc câteva linguri de ulei într-o tigaie înaltă.Când uleiul este încins se adaugă pieptul de pui și se gătește până când partea de jos se rumenește, aproximativ 3-4 minute. Se întoarce cu grijă puiul și se gătește până se rumenește pe cealaltă parte, încă 3-4 minute. Se transferă apoi pe o farfurie sau platou pentru servit și se condimentează cu sare.
- Step 9 Se servește șnițelul fierbinte lângă burrata și roșii marinate.
4 thoughts on “Șnițel din piept de pui / cu busuioc, prosciutto, salata de roșii și burrata”