Sparanghel – este ceva ce încă nu am în gradina… Dar mă pregătesc.
Sun fan sparanghel și îl cumpăr de câte ori găsesc proaspăt. Mă bucur enorm când găsesc în piață de la producători locali. Deci se poate.
Neapărat să îl încercați la grătar. În combinație cu bacon este divin. Nu știu dacă poți spune despre un preparat culinar așa ceva dar chiar e.
Vă plac preparatele făcute la grătar? atunci încercați porumb, ciuperci, vinete, ardei, ceapă și bineînțeles sparanghel !
Ingrediente:
- câteva fire de asparagus
- felii de bacon
- opțional parmezan răzuit
Cum pregătesc sparanghel cu bacon la grătar?
Se pregătește sparanghelul îndepărtând capetele lemnoase de la bază, care fie se rup fie se taie. Ideea e să rămâneți cu partea fragedă și verde, dinspre vârf.
Se pregătesc legături de câte 3 fire.
Se înfășoară bacon de jur-împrejur.
Intre timp se cheamă omul să aranjeze focul și grătarul. E nevoie să fie încins și fără flacără. Când jarul devine albicios e numai bun.
Se prăjește câte 2-3 minute pe fiecare parte. Optional presărați cu parmezan imediat ce se ia de pe grătar. Noi de data asta am sărit peste parmezan.
Pam pam ai cam asta e tot.
Simplu și delicios.
Alte rețete cu sparanghel.
SPARANGHEL ÎNVELIT ÎN BACON
Ingredients
- câteva fire de asparagus
- felii de bacon
- opțional parmezan răzuit
Directions
- Step 1 Se pregătește sparanghelul îndepărtând capetele lemnoase de la bază, care fie se rup fie se taie. Ideea e să rămâneți cu partea fragedă și verde, dinspre vârf.
- Step 2 Se pregătesc legături de câte 3 fire.
- Step 3 Se înfășoară bacon de jur-împrejur.
- Step 4 Se pregătește focul și grătarul. E nevoie să fie încins și fără flacără. Când jarul devine albicios e numai bun.
- Step 5 Se prăjește câte 2-3 minute pe fiecare parte.
- Step 6 Optional presărați cu parmezan imediat ce se ia de pe grătar.