Imagine Archives » Pagina 24 din 87 » Bucătăria familiei mele

Imagini

Compot de rabarbăr

Compot de rabarbăr

Eu am copilărit în Făgăraș și acest compot de rabarbăr este ceea ce ne servea mama mică ( așa o numeam noi pe străbunica) și ca răcoritoare dar și ca desert. Avea o tufă mare de rabarbăr în spatele casei și începând cu mijlocul lunii…

Ouă românești sau ouă poșate ? cu leurdă și spanac

Ouă românești sau ouă poșate ? cu leurdă și spanac

Ouă românești. Nu știu de ce se numesc românești când restul lumii le cunosc sub denumirea de ouă poșate. Am căutat internetul și cărțile de bucate din cele mai vechi timpuri. Nu am găsit nici o explicație convingătoare. Așadar vă aștept cu povești. Cu siguranță…

Săptămâna Haferland

Săptămâna Haferland

Sunt anumite invitații pe care nu le poți refuza. Nu spun că este frumos să le refuzi pe unele ci doar că uneori ai inima mică atunci când te duci într-un loc străin. Ei bine nu a fost să fie așa și la invitația venită…

Clafoutis cu caise proaspete

Clafoutis cu caise proaspete

Clafoutis este o reteță franțuzească de aluat care nu e nici clătită dar nici vafe. Este un aluat care se umflă pe margini și totuși rămâne moale în interior…un aluat care se potrivește cu orice fruct, indiferent că este proaspăt sau din conservă/compot. Ideal este…

Magazinul Selgros Târgu Mureş aniversează doi ani alături de voi!

Magazinul Selgros Târgu Mureş aniversează doi ani alături de voi!

  Au trecut 2 ani de când Selgros a deschis în Tîrgu Mureș un al doilea magazin. Și acest eveniment nu a trecut fără a fi marcat. Pentru mine, în calitate de blogger totul este despre mâncare și despre ingredientele pe care le folosesc. Și…

Socata

Socata

Socata (numită și suc de soc) este o băutură răcoritoare tradițională românească făcută prin fermentarea florilor de șoc negru (Sambuсus nigra), zahăr, lămaie și apă. Socul este un arbust înalt de 4-5 m care crește de la câmpie pană în zonă montană inferioară, pe la…