Atelier de gatit dedicat copiilor – muffins cu dovleac copt

Atelier de gatit Alexandra Juncu

Atelierele acestea sunt o oază de bucurie. Zâmbetul de pe fața mea este cred cea mai clară dovadă a acestui lucru.

Ce să gătești cu copiii? cum să gătești cu copiii? Eu am reușit să răspund acestor întrebări.

Atelier de gatit Alexandra Juncu

Atelierul de gătit dedicat copiilor, o noțiune care înglobează elemente de gastronomie, dezvoltă abilități matematice, socializare și multă bună dispoziție.
Atunci când copilul va spune: “Am făcut-o singur, te rog gustă și tu ” veți vedea în el un sentiment de realizare. Iar când va gusta ceea ce a pregătit, va apărea și sentimentul de mândrie și de împlinire. Însă, nu doar gătitul crește senzația de fericire, ci și sentimentul pe care îl ai atunci când împărți mâncarea cu cei din jur.

Atelier de gatit Alexandra Juncu

• Gătitul construiește stima de sine.
• Gătitul contribuie la îmbunătățirea bunăstării noastre.
• Gătitul îi face pe copiii mai dispuși să încerce alimente noi.
• Copii care gătesc tind să mănânce mai multe fructe și legume.
• Când copiii gătesc, ei învață despre originile alimentelor, despre diferite culturi
• Gătitul le dezvoltă copiilor o abilitate importantă pe tot parcursul vieții.

Atelier de gatit Alexandra Juncu

Săptămâna aceasta ne-am bucurat de o porție mare de

Muffins cu dovleac copt si iaurt

Ingrediente:

  • 50 -75 gr. piure de dovleac copt
  • 100 gr. faină
  • 60 gr. zahăr
  • 1 ou
  • 1 fir de sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • un vârf de cuțit bicarbonat
  • 100 ml. iaurt
  • 50 gr. unt topit
  • amestec de mirodenii: nucșoară, ghimbir, scorțisoară, cardamom ( 1 pișcătură din fiecare)
  • esență de vanilie

Atelier de gatit Alexandra Juncu

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.

Realizarea aluatului se face prin mixarea ingredientelor uscate împreună: făina, praful de copt, bicarbonatul, mirodeniile și sarea. Se pun deoparte.

Într-un alt castron, se amestecă împreună : oul bătut cu furculița, iaurtul, vanilia, zahărul, untul topit și răcit, piureul de dovleac – până când se obține o compoziție omogenă. 

Se adaugă ingredientele umede peste cele uscate.

Nu amestecați excesiv. Doar până când nu se mai vede făina.

Aluatul obținut se pune cu lingura ( este un aluat mai moale ) în forme.

Atelier de gatit Alexandra Juncu

Se coace timp de 20 minute, sau până când partea de sus a muffin-ului este ușor rumenită și scobitoarea introdusă în mijloc iese curată.

Atelier de gatit Alexandra Juncu

Se servesc calde sau la temperatura camerei.

Atelier de gatit Alexandra Juncu

Acestea au devenit zilele mele preferate din săptămână!

 


Related Posts

[:ro]Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata[:en]Roasted pumpkin & onion Wild Rice Salad[:]

[:ro]Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata[:en]Roasted pumpkin & onion Wild Rice Salad[:]

[:ro]  Nu-ș cum să vă spun dar salata asta este cea mai cea salată pe care am făcut-o în ultimul timp, adică are de toate…este o salată care va face ravagii, credeți-mă pe cuvânt. Musai să o încercați, mai ales dacă vreți să impresionați. Inițial […]

Muffins cu dovleac copt și măr, cream cheese cu scorțișoară și migdale

Muffins cu dovleac copt și măr, cream cheese cu scorțișoară și migdale

    12  Muffins : 200 gr. făină 150 gr. zahăr fin 2 ouă 100 gr. unt topit  1 linguriță cu vârf praf de copt o pișcătură sare 300 gr. piure de dovleac 2 mere curățate și tăiate în cuburi 1 linguriță scorțișoară 1/4 linguriță […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.