Atelier de gătit dedicat copiilor- covrigei pe sfoară

Atelier de gătit dedicat copiilor- covrigei pe sfoară

0 Comments

Atelier de gatit pentru copii - reteta de covrigei - alex juncu- Bucataria familiei mele

Atelierul de azi a fost despre covrigei și despre cadourile handmade care le putem face pentru părinți sau alte persoane dragi nouă.

Să ridice mâna acel părinte care nu s-ar bucura să primescă de la copilașului lui o sfoară plină de covrigei făcută chiar de mâna odraslei, însoțită de un mesaj de dragoste. Dar mai important decât aceasta este să vedeți fericirea din ochii lor atunci când înmânează acest cadou facut de mânuța lor. Priceless!

Atelier de gatit pentru copii - reteta de covrigei - alex juncu- Bucataria familiei mele

 

 Rețeta covrigei – atelier de gătit 

Atelier de gatit pentru copii - reteta de covrigei - alex juncu- Bucataria familiei mele

Ingrediente:

Pentru aluat:

  •  200 gr. făină
  •  100 gr. margarină sau unt gras
  •  1 gălbenuș
  •  1 linguriță de sare
  •  2 lingurițe praf de copt-10 gr. -1 plic
  •  100 ml smântană
  •  1 lingurită zahăr

 Pentru topping:

  •  cașcaval ras, chimen, mac, susan
  •  1 ou pentru uns

 Mod de preparare:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  2. Se adaugă toate ingredientele pentru aluat în bolul robotului. Se frământă totul 2-3 minute până se obține un aluat omogen. Aluatul va fi neted și moale, deloc lipicios.
  3. Există două variante pentru modelarea covrigeilor.

Prima și cea mai ușoară dar neatractivă pentru copiii este cea în care se folosesc formele speciale de covrigei. Nici o distracție. Se lucrează cu bucăți mici de aluat o dată (restul îl ținem la frigider). Se întinde o foaie de cca 3-4 mm grosime. Dacă aluatul se lipește, se adaugă puțină făină pe planșetă și pe sucitor. Se tăie formele de covrigei cu forma specială. Și gata.

Cea de-a doua variantă presupune modelarea fiecărui covrigel în parte. Se rup bucăți mici de aluat aprox. 10 g din care se fac șnururi lungi de 15-20 cm. Fiecare șnur se împletește obținând din el un covrigel. Nici un covrigel nu va fi la fel ca celălalt dar distracția va fi pe măsură.

Atelier de gatit Atelier de gatit pentru copii - reteta de covrigei - alex juncu- Bucataria familiei mele

  1. Se așează covrigei unul câte unul în tavă, pe hârtie de copt. Se ung cu ou bătut și se presară cu diverse semințe sau cașcaval ras.

Atelier de gatit pAtelier de gatit pentru copii - reteta de covrigei - alex juncu- Bucataria familiei mele

  1. Se dau la cuptorul încins la 175-180 °C și se coc 8-10 minute sau până sunt rumeniți. Se lasă să se răcească în tavă deoarece sunt foarte frăgezi și se pot rupe ușor.
  2. Covrigeii se servesc după ce s-au răcit complet. Se inșiră pe sfoară și se dăruiesc celor dragi.

Atelier de gatit pentru copii - reteta de covrigei - alex juncu- Bucataria familiei mele


Related Posts

Atelier de gatit pentru copii – muffins cu rubarba

Atelier de gatit pentru copii – muffins cu rubarba

  Muffins cu rubarbă  Ingrediente: 125 gr. făină 75 gr. zahăr ½ linguriță scorțișoară 1 ou 1 fir de sare ½ linguriță praf de copt un vârf de cuțit bicarbonat 125 ml. iaurt grecesc 2% 50 gr. unt topit esență de vanilie rubarbă tăiată cuburi […]

Atelier de gătit pentru copii – Rulouri cu scorțișoara

Atelier de gătit pentru copii – Rulouri cu scorțișoara

Atelier de gătit pentru copii – Rulouri cu scorțișoara ALUATUL pentru rulouri cu scorțișoara sau cinnamon rolls 250 gr. făină ( depinde de cât cere aluatul) 1/4 plic praf de copt 1/8 linguriță de bicarbonat 140 ml. iaurt grecesc 10% 50 gr. unt 82% grăsime ( la […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.