Black forest mini pavlova

Black forest mini pavlova

0 Comments

De câte ori întreb de desert aud un singur răspuns: BEZEA !!!! 

Black forest mini pavlova

Black forest mini pavlova

Concluzie: desertul preferat al copiilor meu este bezeaua. Indiferent de formă, mărime sau culoare bezea să fie. Și de aceea a fost nevoie să îi învăț cum se prepară, ca să scap de o grijă. Acum că știu cum stă treaba și se descurcă singuri nu mai au nevoie de mine. Deloc. Ce decizie bună am luat atunci când i-am implicat în bucătăria mea. Este o adevărată plăcere să-i văd cum discută rețeta și își calculează ingredientele, își aleg forma sau crema dacă e cazul și își împart sarcinile.

 

Black forest mini pavlova - Bucataria familiei mele - Alex Juncu

 

Azi au decis să facă mini pavlove. Și nu oricum. Cu cremă de mascarpone, cacao, cireșe și multă ciocolată. Au văzut o fotografie și au decis să facă din nou ravagii în bucătăria mea. 

Sentimentele de mândrie se putea citi efectiv de pe fața lor atunci când au terminat cea mai bună bezea ever. Bravo copii ! Sunt mândră de voi.

 

Black forest mini pavlova - Bucataria familiei mele - Alex Juncu

 

„Când copiii și adolescenții sunt implicați în domenii unde se simt competenți și mândri, se creează un efect de domino, oferindu-le motivația și încurajarea de a răspunde pozitiv provocărilor și din alte domenii ale vieții lor.” afirmă psihologul Robert Brooks, autorul cărții Raising Resilient Children. 

 

Black forest mini pavlova

 

Ingrediente Bezea

  • 3 albușuri la temperatura camerei
  • 150 gr. zahăr pudră, cernut
  • 1 pișcătură sare
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 1/4 linguriță cream of tartar ( sau 1 linguriță oțet din vin alb sau 1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors)
  • 2 lingurițe arrowroot ( sau amidon )

CREMA DE MASCARPONE 

  • 100 gr. mascarpone
  • 150 gr. frișcă naturală neîndulcită (smântână pentru frișcă min. 30%)
  • 50 gr. zahăr pudră
  • o lingură cacao 

Cireșe (sau vișine) din jeleu, ciocolată neagră rasă, nuci

 

Bezea -

 

Se încălzește cuptorul la 180 ° C.

Se desenează 4 cercuri pe o foaie de hârtie de copt ( 10-12 cm diametru). Se așează hârtia în tava de copt cu desenul în jos.

 

Bezea - mini pavlova

 

Se mixează albușurile de ou împreună cu cream of tartar și vanilia până face vârfuri tari. Se adaugă apoi zahărul, câte o lingură odată, până când tot este încorporat și dizolvat iar amestecul de albuș devine gros și lucios.

Se adaugă apoi acum arrowroot sau amidon.

Cu ajutorul unui poș de patiserie se așează compoziția obținută în interiorul cercurilor desenate pe hârtia de copt. Ideal este sa aibă o adâncitură în mijloc și nu vârf.

 

mini pavlova

 

Se dau la cuptorul preîncălzit și se reduce temperatura imediat la 100 ° C.

Se coc timp de 1 oră, apoi se oprește cuptorul, se fixează ușa să rămână întredeschisă și se lasă Pavlovele înăuntru până s-au răcit complet .

 

Black forest mini pavlova

 

Pentru cremă este nevoie ca toate ingredientele să fie reci. În bolul mixerului se adaugă toate ingredientele și se mixează până se obține o cremă suficient de tare.

 

Black forest mini pavlova - Bucataria familiei mele - Alex Juncu

 

ASAMBLAREA

Se împarte crema de mascarpone între mini pavlove.

Se adaugă apoi câteva cireșe și jeleu, ciocolată rasă, nuci prăjite și zdrobite.

 

Black forest mini pavlova - Bucataria familiei mele - Alex Juncu

 

Se suprapun mini pavlovele și se servește imediat

Black forest mini pavlova.

Black forest mini pavlova

 

More PAvlova

BLACK FOREST MINI PAVLOVA

august 1
: easy

By:

Ingredients
  • INGREDIENTE BEZEA
  • 3 albușuri la temperatura camerei
  • 150 gr. zahăr pudră, cernut
  • 1 pișcătură sare
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 1/4 linguriță cream of tartar ( sau 1 linguriță oțet din vin alb sau 1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors)
  • 2 lingurițe arrowroot ( sau amidon )
  • CREMA DE MASCARPONE
  • 100 gr. mascarpone
  • 150 gr. frișcă naturală neîndulcită (smântână pentru frișcă min. 30%)
  • 50 gr. zahăr pudră
  • o lingură cacao
  • CIREȘE (SAU VIȘINE) DIN JELEU, CIOCOLATĂ NEAGRĂ RASĂ, NUCI
Directions
  • Step 1 Se încălzește cuptorul la 180 ° C.
  • Step 2 Se desenează 4 cercuri pe o foaie de hârtie de copt ( 10-12 cm diametru). Se așează hârtia în tava de copt cu desenul în jos.
  • Step 3 Se mixează albușurile de ou împreună cu cream of tartar și vanilia până face vârfuri tari. Se adaugă apoi zahărul, câte o lingură odată, până când tot este încorporat și dizolvat iar amestecul de albuș devine gros și lucios.
  • Step 4 Se adaugă apoi acum arrowroot sau amidon.
  • Step 5 Cu ajutorul unui poș de patiserie se așează compoziția obținută în interiorul cercurilor desenate pe hârtia de copt. Ideal este sa aibă o adâncitură în mijloc și nu vârf.
  • Step 6 Se dau la cuptorul preîncălzit și se reduce temperatura imediat la 100 ° C.
  • Step 7 Se coc timp de 1 oră, apoi se oprește cuptorul, se fixează ușa să rămână întredeschisă și se lasă Pavlovele înăuntru până s-au răcit complet .
  • Step 8 Pentru cremă este nevoie ca toate ingredientele să fie reci. În bolul mixerului se adaugă toate ingredientele și se mixează până se obține o cremă suficient de tare.
  • Step 9 ASAMBLAREA Se împarte crema de mascarpone între mini pavlove. Se adaugă apoi câteva cireșe și jeleu, ciocolată rasă, nuci prăjite și zdrobite.
  • Step 10 Se suprapun mini pavlovele și se servește imediat.

 

Pentru ingrediente


Related Posts

Pavlova for Luv

Pavlova for Luv

    Azi e V’day…  Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este ocazia ideală pentru […]

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

    Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.