• Română
  • English

Cea mai tare salată de roșii ….

 


 
Atât de simplă acestă salată încât iți vine să râzi … Dar este incredibilă,  merită să o încercați … 
Omul meu nu prea se dă în vânt după roșii dar reacția de pe fața lui a fost priceless. Noi am servit această salată ca fel în sine deoarece este absolut delicioasă, e fantastică. Și am adăugat lângă niște bucăți de mozzarella, câteva felii de Prosciutto Crudo și pâine prăjită cu cardamon și am obținut ” the best  Appetizer/Lunch EVER !”

Ca să obțineți salata de care vă vorbesc faceți rost de roșii de țară, de toate felurile și culorile și de niște oregano uscat bio (ăsta are o aromă grozavă) în cazul în care nu-l aveți din producție proprie.

Așadar am folosit:

roșii, multe și de diferite sortimente, culori și soiuri
sare de mare și piper proaspăt râșnit
oțet balsamic de Modena
ulei de măsline extra-virgin
oregano uscat bio
1 cățel de usturoi trecut prin răzătoare
opțional adică doar dacă e musai – 1 ardei mic și iute, tăiat și tocat mărunt

 
Întâi am spălat roșiile și le-am tăiat după cum m-a tăiat capul: alea mici în jumătăți, iară alea mai mari în sferturi sau inegal. Am pus toate roșiile într-o sită și am adăugat peste ele multă sare de mare. ȘI când zic multă nu glumesc. Nu vă fie teamă că vor fi prea sărate, nici vorba, ba chiar vor fi extrem de dulci contrar așteptărilor. Am lăsat roșiile mele sărate în sită vreo 15 minute până s-a scurs din ele o groază de suc.
 
 
Am aruncat sucul ( da da l-am aruncat, contrar a ceea ce se spune că sucul e cel mai bun) și am mutat roșiile într-un bol. Am adăugat peste cam un vârf de cuțit de oregano uscat și câteva frunze de busuioc proaspăt.
Cât timp roșiile mele au stat cuminți în sită am pregătit sosul pentru salata mea. Conform sursei este nevoie de 3 părți ulei, 1 parte oțet și cățelul de usturoiul trecut prin răzătoare. Aici dacă doriți adăugați ardeiul iute tocat mărunt. Eu nu am dorit 🙂 deoarece am sperat că poate vor gusta și copiii.

 
Am stropit roșiile cu acest minunat sos și am servit-o frumos aranjată pe o farfurie, lângă niște Bocconcini, Prosciutto Crudo și pâine prăjită.
 
 
Acuma că am mâncat bine vă urez un week-end plăcut !!!
 
 
 
 


Related Posts

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Mozarella Granarolo  Ce pot să vă spun?? Mi s-a propus să o includ în cina mea și să pregătesc ceva care să-i scoată în evidență adevărata valoare.   Știți cum e mozzarella asta ?? belea… gustoasă, cremoasă și lăptoasă, cu textura moale, suplă. Mozzarella Granarolo este o […]

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

      Știți care este cel mai bun lucru cu aceste cups /  muffins / brioșe pentru mic dejun ???   Poți să le faci cum te taie capul și poți să folosești ce ingrediente vrei: ardei, ciuperci, șuncă, ierburi, diferite brânzeturi sau ce […]



15 thoughts on “Cea mai tare salată de roșii ….”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *