• Română
  • English

clafoutis cu rabarbăr

 

ingrediente

  • 65 gr. făină
  • 2 ouă mari
  • 25 gr. zahăr alb
  • 180 ml. lapte
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • un vârf cuțit sare
  • extract de vanilie
  • câteva tulpini de rabarbăr, curățate și tăiate în bucăți nu mai mari de 4-5 cm
  • 1 lingură unt
  • flori de lavandă pentru decor

Crema Chantilly de lavandă

  • 500 ml. frișcă
  • 50 gr. zahăr pudră
  •  1 linguriță de flori uscate de lavandă
  • 5 gr. esență de vanilie sau jumătate de păstaie de vanilie tăiată pe lungime și extrase boabele

   

Metoda:


 
1. Pregătiți zahărul cu aroma de lavandă pentru crema

În robotul de bucatarie se adaugă zahărul și florile de lavandă uscate care se macină până când se obține un amestec fin. Acest amestec se va folosi în cremă.

2. Pregătiți crema Chantilly de lavandă

Se adaugă toate ingredientele pentru cremă în mixer și se bat la viteză medie, până face vârfuri moi. Se pune la frigider până la utilizare.

3. Pregătiți clafoutis

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.  Se adaugă untul în tava sau vasul pe care îl veți folosi.

În mixerul din dotare se amestecă făina, ouăle, zahărul, laptele, vanilia, nucșoara, sarea și scorțișoara. Procesul durează aproximativ 45 – 60 de secunde. Odată ce aluatul este complet neted,  îl lăsați deoparte să se odihnească în timp ce vă pregătiți rabarbărul.

Să nu vă speriați, aluatul este unul lichid.

5. Aranjați rabarbărul și coaceți clafoutis

Deci, se ia tigaia/tava cu unt și se pune pe foc. Atunci când untul începe să bolborosească se adaugă rabarbărul și se lasă să fiarbă până când s-a înmuiat un pic și se acoperă complet cu unt. Apoi se presară puțin zahăr și se mai gătește până când zahărul se dizolvă şi se transformă într-un sirop (1 min).

Se toarnă aluatul peste rabarbăr și se dă la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute sau până când se umflă de mândrie și devine maro auriu pe margini.

Nu deschideți ușa cuptorului până la sfârșitul timpului de coacere altminteri se poate prăbuși. 

Se servește fierbinte acompaniat de crema Chantilly și presărat cu zahăr pudră și flori de lavandă.

 


Related Posts

Gem de rubarbă și ghimbir

Gem de rubarbă și ghimbir

    Oare v-am spus că gemurile mele sunt obținute din fructe bio, cât mai natural posibil într-o lume care este excesiv chimizată și denaturată. Întotdeauna am folosit cele mai simple metode și mai puțin procesate, pentru a nu distruge adevărata ” valoare ” a […]

Cobbler de rabarbar si cirese

Cobbler de rabarbar si cirese

Repede până nu se termină cireșele. Am mai văzut în piață așa că sunteți în siguranță !!! Nu ați găsit rabarbăr ??? și nici nu aveți la congelator??? nici o problemă, înlocuiți : caise, piersici, zmeură, căpșuni…orice combinație de fructe va fi demențială.   Aștept […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.