Cotlet de berbecuț T-bone la grătar

Cotlet de berbecuț T-bone la grătar

0 Comments

Dintotdeauna am știut că voi fi mamă, dar niciodată nu m-aș fi gândit că voi ajunge să gătesc, să fac fotografii și mai ales să scriu. Cred că profesoara mea de limba româna din liceu ar fi în stare de șoc.

M-a crescut mama bine, zic eu, și am crescut văzând lumea prin ochii ei.

Am cea mai bună mamă din lume.

Dar partea cu gătitul nu e de la ea. Și recunoaște acest lucru. O fi de la vreo bunică sau străbunică. Oricum era cineva din familie.

Cotlet T-bone de berbecuț la grătar

Cotlet de berbecuț

Am început să gătesc prin facultate, dacă mititeii făcuți în oficiul din căminul 3 Hașdeu se pun la socoteală. Era sărbătoare când veneau pachetele de acasă. Niciodată nu am înțeles cum e cu plata la conductor, dar am avut un coleg din Oradea iar părinții lui trimiteau pachetul cu trenul. Mno și de fiecare dată era câte un bilețel:  “Alexandra, carnea de mici este proaspătă și trebuie pregătită cât mai repede, restul le poți pune la frigider”. Vă dați seama că pe el nu îl chema Alexandra și că biletul îmi era destinat mie. Eu pregăteam mititeii iar el ținea ușa la oficiu, că doar mirosul ajungea în tot complexul de cămine. Ce vremuri.

 

Cotlet T-bone de berbecuț la grătar

 

Dar a trebuit să-mi găsesc locul meu în lume… și am realizat că devenind mamă mi-am găsit calea. Cel mai important job este creșterea copiilor mei, un drum foarte clar de-altfel.

Familia pe primul loc.

Și cum dragostea trece prin stomac a fost musai să îi răsfăț pe ai mei cu ce e mai bun. Și uite așa am început blogul, odată cu diversificarea copiilor. Și de atunci tot crește și crește.

Cresc și copiii, câinele e un puternic și soțul insistă să se apuce de sport. Dar asta nu e neapărat de la mâncarea mea.

 

Weekend, soare și hop și noi la cabană cu gașca. Și bineînțeles bărbații pe dealuri după ciuperci !!

La ieșirea pe poartă aud: ” Vezi că am luat niște cotlete. Sunt în frigider. Fă-le ceva până venim!!”. Exact așa. Că doar nu era să stau degeaba.

Restul poveștii în rețeta de mai jos.

  • 6 cotlete t-bone de berbecuț, proaspete

  • 3-4 căței de usturoi
  • ierburi proaspete: rozmarin, cimbru, pătrunjel
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt râșnit
  • 1 lămâie mică necerată
  • ulei de măsline

Cotlet T-bone de berbecuț la grătar

 

Cel mai important e să fie carne de calitate. Restul e poveste.

Am adăugat peste carne puțin ulei de măsline, usturoiul strivit, zeamă proaspăt stoarsă de lămâie, ierburile și am presărat sare grunjoasă și piper proaspăt râșnit. Am amestecat bine astfel încât fiecare bucată de carne să se bucure de același tratament. Am acoperit-o și am pus-o în frigider. A stat așa vreo două ore bune. În general se poate lăsa la marinat peste noapte dar pentru că am avut bucăți mici a fost suficient. 

 

Cotlet T-bone de berbecuț la grătar

 

Intre timp am pregătit grătarul. E nevoie să fie încins și fără flacără. Când jarul devine albicios e numai bun.

Am uns grătarul cu puțină slănină și am pus carnea pe el.

 

Cotlet T-bone de berbecuț la grătar

 

3-4 minute pe fiecare parte este suficient. ( timpul de gătire este în funcție de dimensiunea/grosimea cotletului)

 

Cotlet T-bone de berbecuț la grătar

 

Am luat carnea de pe grătar și am lăsat-o să se odihnească 5 minute înainte de servire.

 

Cotlet T-bone de berbecuț la grătar

 

De abia am ținut lumea deoparte să fac câteva fotografii.

 

Cotlet T-bone de berbecuț la grătar

cotlet de berbecuț

Vreau să vă spun că a meritat așteptarea. Cât durează marinarea ?? Până culegi niște hribi.

 

Cotlet T-bone de berbecuț

Cotlet de berbecuț

Băieții au adus de pe dealuri o grămadă de ciuperci, care au ajuns tot pe grătar. Lângă berbecuț.  Just perfect !

 

Hribi la grătar

 

COTLET DE BERBECUȚ T-BONE LA GRĂTAR

septembrie 5
: easy

By:

Ingredients
  • 6 COTLETE T-BONE DE BERBECUȚ, PROASPETE
  • 3-4 căței de usturoi
  • ierburi proaspete: rozmarin, cimbru, pătrunjel
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt râșnit
  • 1 lămâie mică necerată
  • ulei de măsline
Directions
  • Step 1 Am adăugat peste carne puțin ulei de măsline, usturoiul strivit, zeamă proaspăt stoarsă de lămâie, ierburile și am presărat sare grunjoasă și piper proaspăt râșnit. Am amestecat bine astfel încât fiecare bucată de carne să se bucure de același tratament. Am acoperit-o și am pus-o în frigider. A stat așa vreo două ore bune.
  • Step 2 Intre timp am pregătit grătarul. E nevoie să fie încins și fără flacără. Când jarul devine albicios e numai bun.
  • Step 3 Am uns grătarul cu puțină slănină și am pus carnea pe el.
  • Step 4 3-4 minute pe fiecare parte este suficient.
  • Step 5 Am luat carnea de pe grătar și am lăsat-o să se odihnească 5 minute înainte de servire.

 


Related Posts

grătar de pui în mix de condimente homemade

grătar de pui în mix de condimente homemade

[:en] De când avem cabană la munte folosirea grătarului este ceva săptămânal și musai… ȘI cel mai gustos și totodată ușor de preparat este grătarul de pui ( bineînțeles însoțit de alte minuni făcute pe același grătar).  Dar cum să-l faci deosebit de gustos și […]

Rechin la grătar

Rechin la grătar

[:en]         Nouă nu ne prea place peștele…adică ne place dar să nu fie nevoie să-l gătim acasă…Ohhh mirosul !!! ăsta este ceva de care nu mai scapi … Primesc două bucăți mari de rechin file congelat … Mă zgâiesc eu la pungă și uit de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.