Croissant
Cum e cu micul dejun la pat??? ca în filme… adică eu asa am văzut în filme: tu care ești o doamnă te trezești dimineața iar el îți servește micul dejun la pat… și micul dejun să arate cam așa!!!
Poate vă întrebați la ce fel de filme mă uit. Vă spun acum: dacă este să aleg eu atunci ne uităm la desene animate, iar dacă e să aleagă el atunci nu știu ce gen sunt alea pe care le vedem pentru că adorm din minutul 5. Chiar și la cinema. Am să vă povestesc într-o zi cât de bine se doarme într-un scaun de cinema când luptele de pe ecran sunt în toi.
Să revin la micul meu dejun și la visele mele în care nu eu sunt cea care pregătește micul dejun pentru 1 bărbat, 2 jumătăți și mai nou și un pic de câine.
„– Aveți copii?
– Da, trei băieți.
– Aaa! Sunteți soacra cu trei nurori!
– Nu, doamnă, doar o viitoare candidată la un azil de lux!” … am citit replica asta și mi-a plăcut atât de mult încât o folosesc ori de câte ori aud remarca cu soacra.
Sunt mamă de băieți deci am puteri magice: puterea de ai face pe băieții mei să pregătească un asemenea mic dejun și să-l servească la pat( deocamdată mie hahahaha, iar când vor crește mari treaba lor).
INGREDIENTE mic dejun
- 2-3 croissante
- 2-3 ouă
- 2 căței de usturoi
- 3-4 pumni de spanac proaspăt ( sau baby spanac)
- 4 cuburi de unt
- câteva felii de bacon
- sare, piper, nucșoară
Cum fac acest mic dejun cu croissant?
În primul rând ouăle.
Într-o oală mică se adaugă ouăle și apă rece cât să le acopere. Se aduce la fierbere.Timpul de fierbere depinde de preferințele dvs. în materie de ouă: 3 minute dacă vă plac moi, 5 minute pentru gălbenuș cleios, 8 minute pentru ouă tari. După scurgerea timpului se scot ouăle din apa și se trec sub jet de apă rece, astfel se oprește gătirea. Se lasă puțin să se răcească apoi se curăță de coajă și se taie felii.
În timp ce fierb ouăle se pregătește spanacul.
Se curăță spanacul de tulpini și se taie mai mărunt (dacă folosiți baby spanac nu e nevoie sa-l mărunțiți).
Se topește untul într-o tigaie. Se adaugă spanacul și usturoiul mărunțit și se prăjește până când se înmoaie. Se condimentează cu sare, piper și un pic nucșoară.
Într-o alta tigaie se prăjește baconul.
Și acum se asamblează minunea. Croissant-ul
[contact-form][contact-field label=”Nume” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Sit web” type=”url” /][contact-field label=”Mesaj” type=”textarea” /][/contact-form]
se taie în jumătate, pe o parte se adaugă spanacul, feliile de ou și bacon-ul prăjit. Se mai condimentează ușor cu sare și piper.
Se servește imediat.
Așa un mic dejun la pat vă doresc și vouă !!
- 2-3 croissante
- 2-3 ouă
- 2 căței de usturoi
- 3-4 pumni de spanac proaspăt ( sau baby spanac)
- 4 cuburi de unt
- câteva felii de bacon
- sare, piper, nucșoară
- Într-o oală mică se adaugă ouăle și apă rece cât să le acopere. Se aduce la fierbere.Timpul de fierbere depinde de preferințele dvs. în materie de ouă: 3 minute dacă vă plac moi, 5 minute pentru gălbenuș cleios, 8 minute pentru ouă tari. După scurgerea timpului se scot ouăle din apa și se trec sub jet de apă rece, astfel se oprește gătirea. Se lasă puțin să se răcească apoi se curăță de coajă și se taie felii.
- Se curăță spanacul de tulpini și se taie mai mărunt (dacă folosiți baby spanac nu e nevoie sa-l mărunțiți).
- Se topește untul într-o tigaie. Se adaugă spanacul și usturoiul mărunțit și se prăjește până când se înmoaie. Se condimentează cu sare, piper și un pic nucșoară.
- Într-o alta tigaie se prăjește baconul.
- Croissantul se taie în jumătate, pe o parte se adaugă spanacul, feliile de ou și bacon-ul prăjit. Se mai condimentează ușor cu sare și piper.
- Se servește imediat.
Alte retete pentru un mic dejun de neuitat AICI.
Arata delicios! Din pacate, eu il voi pregati si nu il voi primi la pat :))