blood orange Curd - în 2 variante » Bucătăria familiei mele
blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

28 Comments

 

 

Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … am făcut macarons foarte buni dar nu de revistă, așa că până nu am cu ce să mă laud vă spun cum să faceți crema.

Am ales două din toate variantele găsite de mine pe net…și am obținut două creme cu texturi diferite.

 
 
Pentru crema asta aveți nevoie în primul rând de portocale roșii… astea sunt obligatorii :
 
 
si apoi restul ingredientelor
 

varianta 1   – pentru o cremă de portocale fină,

  am ales rețeta de AICI

 
250 ml. suc proaspăt de portocale roșii, trecut prin sită
70 gr. unt, la temperatura camerei
120 gr. zahăr
2 ouă întregi
2 gălbenușuri
o pișcătură sare
1 linguriță suc de lămâie, trecut prin sită  
 
  Într-o cratiță mică se fierbe la foc mic sucul de portocale roșii, până se reduce la jumătate. Lăsați-l deoparte să se răcească. Într-un castron din oțel inoxidabil ( sau un vas de yena) se amestecă untul și zahărul, până se transformă într-o cremă pufoasă și deschisă la culoare. Se adaugă gălbenușurile, apoi ouăle întregi unul câte unul, amestecându-se bine după fiecare adăugare. Se adaugă apoi sarea și treptat sucul de portocale roșii și cel de lămâie.
 
Așezați bolul din oțel inoxidabil deasupra unui vas cu apă fierbinte (  bain-marie ). Cu focul la minim, se amestecă în mod constant până când zahărul se dizolvă și crema este suficient de groasă pentru a acoperi dosul lingurii.
Crema se va îngroșa tot mai tare în timp ce se răcește.
Se toarnă într-un borcănaș sterilizat și se sigilează.  
 

varianta 2 – pentru o cremă de portocale texturată,

 

 
1 1/2 lingurițe coajă de portocală roșie
125 ml. suc proaspăt de portocale roșii, trecut prin sită
150 gr.zahăr pudră
100 gr. unt
 

4 gălbenușuriAșezați coaja de portocală, sucul de portocale, untul, zahărul și gălbenușurile într-o cratiță cu fund dublu, la foc mic. Gătiți, amestecând constant cu o lingură de lemn, timp de 10-15 minute sau până când amestecul se îngroașă și acoperă dosul lingurii.Se toarnă în borcane sterilizate și se sigilează. Se lasă la răcit și se poate păstra în frigider până la 1 lună.

 
 și aici în paralel Blood Orange CURD – 2 ways

Până una alta asta am făcut eu cu această cremă deosebit de gustoasă




 


Related Posts

Pavlova for Luv

Pavlova for Luv

    Pavlova pentru că Azi e V’day…  Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este […]

Crostate cu mascarpone si portocale rosii

Crostate cu mascarpone si portocale rosii

Tarta cu portocale. Rețetă aluat franțuzesc pate brisse cu umplutura de mascarpone și portocale roșii. Crostate cu portocale



28 thoughts on “blood orange Curd – în 2 variante”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.