Clementine Jelly

 

 
De câte ori se vorbește în filme despre mâncarea de spital apare în discuție acel Jelly, adică un fel de gelatină, care poate avea diferite arome și culori, și care se servește drept desert. Acuma între noi fie vorba eu când mă gândesc la gelatină nu văd altceva decât clasica piftie/răcituri care se servește de sărbători la noi.
Acestea fiind spuse am încercat să văd și eu de ce sunt americanii atât de mândrii de mâncarea lor de „spital” și vreau să vă spun că nu este deloc rea… Adică este chiar bună !!!


  • 300 ml suc proaspăt de clementine, trecut prin sită ( eu am stors vreo 12 bucăți )
  • 3-4 foi gelatină
  • o bucățică ghimbir proaspăt
  • 2 clementine întregi ( curățate de coajă și desfăcute în felii )
  • zahăr, după gust
  • iaurt grecesc
  • esență vanilie
  • ciocolată rasă

 

 
Se pun la înmuiat foile de gelatină conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Sucul de clementine se pune la încălzit, la foc mic. În sucul cald adaug foile de gelatină înmuiate, scurse de apă și amestec până se dizolvă.
Ghimbirul se curăță de coajă și se dă prin răzătoare, iar ceea ce se obține se stoarce bine în sucul de clementine. Se adaugă și zahăr, dar nu foarte mult, ar fi păcat să se acopere aroma clementinelor. Se mai lasă pe foc până se dizolvă și zahărul, apoi se pune deoparte să se răcească.
Se aranjează frumos paharele în care va fi servit. Fiecare pahar ( eu am folosit 3 ) primește câteva feliuțe de clementine.
 
 
Sucul cald se toarnă în pahare și se dă la frigider până se așează gelatina ( peste noapte este numai bine ).
 
 
Înainte de servire am amestecat iaurtul cu esența de vanilie și am adăugat în fiecare pahar, împreună cu niște ciocolată rasă.
 
 
 Yummy Yummy !!!
 
 
 
 
 
Adaptare după Jamie Oliver
 

 


10 thoughts on “Clementine Jelly”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.