Crumble este o prăjitură/tartă care se face foarte ușor și care poate deveni desertul perfect.
În mai puțin de o oră și urmând doar câțiva pași simpli puteți obține un preparat pentru suflet. Și ca să fie the ultimate dessert azi l-am pregatit în varianta gluten free, deoarece MAI aproape de sănătate. Luna fără gluten Schar pe Gourmandelle.
Este ceva mai bun decât desertul pentru a te face să te simți minunat? Poate ceva să te înveselească instantaneu ca deserturile cu fructe? Dacă ești ca mine, vei iubi aceste mici plăceri ale vieții.
Fructele
- 450 gr. rubarbă denumită și rabarbăr sau rabarbură sau revent– curățat de coajă și tăiat cubulețe
- 300 gr. fructe de pădure
- 1 linguriță extract de vanilie
- sucul de la 1/2 portocală mare sau 1 mai mică
- 1 linguriță coajă de portocală
- 80 gr. zahăr brun
- 2 linguri făină fără gluten –Mix Patisserie – Dr. Schar
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți vreo 6 ramekinuri.
- Într-un vas încăpător așezați primele 6 ingrediente. Folosind o sită mai deasă presărați făină deasupra fructelor și amestecați foarte ușor ( fără să striviți fructele). Se pune deoparte vreo 15 minute.
Crusta
- 75 gr. făină fără gluten –Mix Patisserie – Dr. Schar
- 45 gr. unt rece
- 40 gr. quinoa albă
- 40 gr, zahăr brun
- un vârf cuțit scorțișoară
- câteva frunze de mentă
Într-un vas mai mic se adaugă făina, untul rece tăiat cubulețe, scorțișoara, quinoa și zahărul brun. Se amestecă cu degetele până se obține o compoziție ca nisipul.
Asamblarea crumble
- Împărțiți amestecul de fructe în mod egal între ramekinuri.
- Cu ajutorul unei linguri adăugați deasupra aluatul.
- Dați la cuptor până când crusta devine aurie și fructele se înmoaie și încep să dea pe-afară, 25-30 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi ușor cald sau la temperatura camerei.
- E minunat cu înghețată de vanilie.
- Fructele
- 450 gr. rubarbă denumita și rabarbăr sau rabarbură sau revent- curățat de coajă și tăiat cubulețe
- 300 gr. fructe de pădure
- 1 linguriță extract de vanilie
- sucul de la 1/2 portocală mare sau 1 mai mică
- 1 linguriță coajă de portocală
- 80 gr. zahăr brun
- 2 linguri făină fără gluten -Mix Patisserie – Dr. Schar
- Crusta
- 75 gr. făină fără gluten -Mix Patisserie – Dr. Schar
- 45 gr. unt rece
- 40 gr. quinoa albă
- 40 gr, zahăr brun
- un vârf cuțit scorțișoară
- câteva frunze de mentă
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți vreo 6 ramekinuri.
- Într-un vas încăpător așezați primele 6 ingrediente. Folosind o sită mai deasă presărați făina deasupra fructelor și amestecați foarte ușor ( fără să striviți fructele). Se pune deoparte vreo 15 minute.
- Într-un vas mai mic se adaugă făina, untul rece tăiat cubulețe, scorțișoara, quinoa și zahărul brun. Se amestecă cu degetele până se obține o compoziție ca nisipul.
- Împărțiți amestecul de fructe în mod egal între ramekinuri.
- Cu ajutorul unei linguri adăugați deasupra aluatul.
- Dați la cuptor până când crusta devine aurie și fructele se înmoaie și încep să dea pe-afară, 25-30 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi ușor cald sau la temperatura camerei.
- E minunat cu înghețată de vanilie.
am luat ieri rabarbar de la Kaufland, asa bucurie am avut cand am gasit, nu am mai vazut rabarbar de mult prin magazine, DAR nu stiu ce inseamna quinoa ? Eu fac des crumble cu mere , iarna , este desertul preferat al lui Rares ( al meu ) si imi iau avant puternic sa trag si un crumble cu rabarbar in weekend ! Sa vedem….. Deci, ce este quinoa ?
Quinoa- mama tuturor cerealelor.
– quinoa este practic o samanta si este inrudita cu spanacul, sfecla si sfecla mangold; semintele sunt rotunde, cam de marimea semintelor de mei sau de susan si se regasesc intr-un curcubeu de culori, de la rosu la mov la verde si galben, insa forma de quinoa cea mai comuna, pe care o vom gasi cel mai usor la raft este cea de culoare alb-galbui.
– quinoa de gaseste in sectiunea de mancaruri naturale sau bio ale super si hipermarketurilor sau in magazinele organice
– foarte bogata in vitamine si minerale; contine vitamina B2, calciu, vitamina E, fier, potasiu, fosfor, magneziu, acid folic, beta caroten si proteine vegetale.
Cred ca te-am lamurit 🙂
Da, MULTUMESC Alexandra ! Cand dau de ea prin supermarket o voi pune in cos !!!! Deocamdata am facut fara , a iesit ff bun, ca toate celelalte crumble si Rares al meu care a zis ca nu este bun crumble cu rabarbar a cam lins farfuriile !!!! SPOR !
Foarte bun! Este desertul meu favorit si il prepar de fiecare data cand trebuie sa primesc pe cineva la mine. Nu mi s-a intamplat pana acum sa nu ii placa vreunei persoana. Intotdeauna dau lovitura!
Pare interesant si la indemana. o sa incerc reteta. Multumesc !