Cheesecake cu fructe de pădure » Bucătăria familiei mele
Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

24 Comments

 

 Am de făcut o mărturisire: niciodată nu am fost mare fan al prăjiturii cu brânză. 
Dar această prăjitură este altfel. Textura ei este delicată, este combinația ideală între dulce și aromat, este cremoasă, netedă, bogată, este dulce dar-nu-prea-dulce. Este genul de prăjitură care îți apare în vise și te bântuie după ce ai gustat-o.
Și la drept vorbind am vreo câțiva prieteni care pot să garanteze pentru ea !!!

 crusta

200 gr. biscuiți graham

80 gr. unt

1/2 linguriță ghimbir măcinat

o pișcătură sare


crema de brânză

400 gr. cremă de brânză Philadelphia

150 gr. smântână

 2 ouă

1 gălbenuș

90 gr. zahăr pudră

1/2 linguriță extract de vanilie


pentru minunata culoare: am folosit 2 linguri sănătoase de gem de fructe de pădure fără sâmburi.

fructe de pădure pentru topping
 
opțional – frișcă proaspătă pentru servire.

Înainte de a începe, scoateți din frigider crema de brânză, smântâna și ouăle. E musai ca ingrediente să fie la temperatura camerei înainte de amestecare.
 
Încălziți cuptorul la 150 ° C. Pregătiți tava, de preferat cu inel. Folosiți hârtie de copt și acoperiți baza formei, astfel va fi mai ușor de transferat pe farfuria de servit sau puteți doar unge cu unt.

Biscuiții se zdrobesc cu ajutorul robotului de bucătărie. Se topește untul la microunde și se toarnă peste biscuiți, împreună cu ghimbirul și sarea. Se amestecă bine, până se absoarbe tot untul.  Turnați amestecul de biscuiți în formă și cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri presați bine de tot biscuiții pe fundul formei. Când sunteți siguri că nu se poate presa mai tare se pune forma la frigider până faceți crema.
 
 Între timp amestecați crema de brânză, smântâna, ouăle, gălbenuș de ou, zahărul, vanilia și gemul de fructe de pădure cu ajutorul mixerului. Aveți grijă să nu supra-amestecați deoarece se încorporează prea mult aer. Când ați terminat loviți de câteva ori vasul de masă pentru a scăpa de orice bulă de aer.
 

Se toarnă în formă și se coace timp de aproximativ 20 de minute. Prăjitura este gata atunci când se desprind părțile și este gata pe lateral, dar mijlocul este încă necopt. Opriți cuptorul, lăsați ușa întredeschisă până prăjitura noastră se răcește complet. Asigurați-vă că se răcește încet și ușor în cuptor, brânzei nu-i plac schimbările bruște de temperatură. Nu coaceți mai mult decît este cazul, deci  e bine să fie moale în mijloc atunci când opriți cuptorul. Căldura care rămâne este suficientă pentru a găti pe deplin această prăjitură.
 

Serviți cheesecake-ul acoperit cu fructe de pădure.

Un sfat:  Nu deschideți ușa cuptorului cât timp prăjitura se coace. 
Serios, nu trageți cu ochiul !
 
 
Ăsta da cheesecake !!!
 
 
 
 
 
 

 


Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

    S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la […]

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile […]24 thoughts on “Cheesecake cu fructe de pădure”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.