Mini Cheesecakes cu Zmeură și Mure

Mergând pe aceeași idee, azi cheesecakes cu fructe de pădure  în varianta individuală.

crusta 

25 gr. migdale măcinate

125 gr. biscuiți digestivi

1 pișcătură ghimbir măcinat

80 gr. unt topit

crema de brânză

400 gr. cream cheese

100 ml. smântână

110 gr. zahăr pudră

1 ou mare

1 gălbenuș

1 linguriță coajă de lime

1/2 linguriță esență de vanilie

zmeură și mure proaspete sau înghețate opțional: frișcă

Înainte de a începe, scoateți din frigider crema de brânză, smântâna și ouăle. E musai ca ingrediente să fie la temperatura camerei înainte de amestecare. Preîncălziți cuptorul la 150  grade C. Se pregătește tava de muffins cu hârtie de copt. Biscuiții se zdrobesc cu ajutorul robotului de bucătărie. Se topește untul la microunde și se toarnă peste biscuiți împreună cu ghimbirul și migdalele măcinate. Se amestecă bine, până se absoarbe tot untul.  Turnați amestecul de biscuiți în forme și cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri presați bine de tot biscuiții pe fundul formelor. Când sunteți siguri că nu se poate presa mai tare puneți tava la frigider până faceți crema.

 
Între timp amestecați crema de brânză, smântâna și zahărul. Adăugați oul și apoi gălbenușul, esența de vanilie și coaja de lime. Aveți grijă să nu supra-amestecați deoarece se încorporează prea mult aer. Când ați terminat loviți de câteva ori vasul de masă pentru a scăpa de orice bulă de aer.
 
Cu ajutorul unei linguri umpleți formele cu această compoziție. Adăugați deasupra fructele.
 
 
Se dă la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute. Când sunt gata opriți cuptorul, lăsați ușa întredeschisă până se răcesc complet, brânzei nu-i plac schimbările bruște de temperatură. Nu coaceți mai mult decât este cazul, deci  e bine să fie moale în mijloc atunci când opriți cuptorul. Căldura care rămâne este suficientă pentru a găti pe deplin prăjiturelele. Eu nu m-am răbdat și le-am scos din cuptor cat încă erau foarte calde și au căzut puțin…
 

 

  Înainte de a servi îndepărtați hârtia și serviți mini cheesecake-urile acoperite cu frișcă și multe fructe.

 
 
 

 


12 thoughts on “Mini Cheesecakes cu Zmeură și Mure”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.