• Română
  • English

Galette cu pesto, rosii si mozarella

 

fb1

Și uite așa a trecut și petrecerea de la birou…unde fiecare s-a prezentat cu diferite preparate culinare care mai de care, făcute de alții ca doar cine mai are timp de gătit în ziua de azi, dar din păcate mai toate reci.

Bineînțeles aici e vorba despre mine deci să mă laud puțin. Am pregatit minunea de cu seară urmând ca a doua zi să o servesc fierbinte colegilor de birou. Și cum am făcut asta vă întrebați?? Și dacă nu va întrebați eu tot vă spun..

Acasă am lăsat totul pregătit…..dimineață am dus copiii pe la școli și m-am dus liniștită la birou…acolo forfotă, toată lumea cu farfurii și farfurioare, prăjituri cu mere și alte minuni…eu nimic…

Pe la ora amiezii dau fuga să iau copiii de la școli și să-i las acasă…Urc în grabă…Cuptorul foarte deștept era deja încălzit și mirosea divin … până am terminat de despachetat copiii plăcintă mea a fost gata.

Imaginați-vă cum mirosea biroul …

galette

 

Ingrediente:

  • aluat foietaj din comerț ( dacă nu sunteți fan puteți încerca rețeta de Pâte Brisée )
  • pesto
  • roșii cherry
  • mozzarella
  • zucchini
  • felii bacon
  • sare și piper
  • oregano
  • un ou

Metoda:

Încălziți cuptorul la 180 ° C.

Urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru aluat. După ce ajunge la temperatura camerei este gata de utilizare .

Rulați aluatul pe masa de lucru presărată cu făină. Decupați aluatul astfel încât să obțineți o formă rotundă. Transferați aluatul pe foaia de copt cu mare grijă, să nu se rupă.

Ungeți bine de tot centrul aluatului cu pesto, lăsând aproximativ 3-4 cm margine neacoperită. Așezați mozzarella ruptă în bucăți, roșiile cherry tăiate în jumătate și feliile de zucchini. Presărați cu oregano, sare și piper după gust. Final touch: pe toată suprafața plăcintei așezați feliile de bacon.

Marginile se pliază ușor peste umplutură și se pensulează cu oul bătut.

Se transferă cu tot cu foaia de copt în tavă și se dă la cuptor, până aluatul devine auriu, vreo 25-30 min.

 Se servește caldă.

La cât mai multe petreceri reușite !!!

 cherry tomato

Galette cu pesto, rosii si mozarella
Write a review
Print
Ingredients
  1. aluat foietaj din comerț ( dacă nu sunteți fan puteți încerca rețeta de Pâte Brisée )
  2. pesto
  3. roșii cherry
  4. mozzarella
  5. zucchini
  6. felii bacon
  7. sare și piper
  8. oregano
  9. un ou
Instructions
  1. Încălziți cuptorul la 180 ° C.
  2. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru aluat. După ce ajunge la temperatura camerei este gata de utilizare .
  3. Rulați aluatul pe masa de lucru presărată cu făină. Decupați aluatul astfel încât să obțineți o formă rotundă. Transferați aluatul pe foaia de copt cu mare grijă, să nu se rupă.
  4. Ungeți bine de tot centrul aluatului cu pesto, lăsând aproximativ 3-4 cm margine neacoperită. Așezați mozzarella ruptă în bucăți, roșiile cherry tăiate în jumătate și feliile de zucchini. Presărați cu oregano, sare și piper după gust. Final touch: pe toată suprafața plăcintei așezați feliile de bacon.
  5. Marginile se pliază ușor peste umplutură și se pensulează cu oul bătut.
  6. Se transferă cu tot cu foaia de copt în tavă și se dă la cuptor, până aluatul devine auriu, vreo 25-30 min.
Notes
  1. Se servește caldă.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

Related Posts

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Ciabatta cu mozzarella Granarolo, smochine, rosii si prosciutto

Mozarella Granarolo  Ce pot să vă spun?? Mi s-a propus să o includ în cina mea și să pregătesc ceva care să-i scoată în evidență adevărata valoare.   Știți cum e mozzarella asta ?? belea… gustoasă, cremoasă și lăptoasă, cu textura moale, suplă. Mozzarella Granarolo este o […]

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

  Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :   2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]



12 thoughts on “Galette cu pesto, rosii si mozarella”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.