Mousse de portocale roșii și ghimbir

Mousse de portocale roșii și ghimbir

11 Comments

 
 
Si astea cred că au fost ultimele portocale roșii din acest sezon… sau cel puțin așa zicea ” tanti” de la aprozar, dar eu încă mai sper deoarece ies niște deserturi extraordinare cu/din ele.
I luv blood oranges !!
 
Mousse de portocale roșii și ghimbir
 
Ingrediente : 
 baza am făcut-o din biscuiți sfărâmați și Baileys Irish Cream

pentru mousse:
200 ml. frișcă lichidă
50 gr. zahăr pentru frișcă și 2 linguri pentru siropul de portocale
4 portocale roșii
2 lingurițe suc proaspăt de ghimbir
coaja de la 3 portocale
3 linguri de migdale feliate sau tocate grosier
 

Sucul de la 2 portocale l-am pus la fiert împreună cu 2 linguri de zahăr și sucul de ghimbir. Când zahărul s-a topit și siropul a început să se lege am îndepărtat de pe foc și l-am lăsat la răcit.
Frișca se ține la congelator vreo 15-20 minute înainte de folosire. Se mixează împreună cu 50 gr. de zahăr. Când a început să facă vârfuri am adăugat ușor siropul de portocale rece, apoi coaja de portocale și migdalele. Am amestecat încet până am obținut o cremă omogenă.

Între timp m-am dat la pregătit pahare.
 
   
La baza fiecărui pahar am pus un strat de biscuiți pe care i-am stropit cu Baileys.
Peste biscuiți a urmat un strat de felii de portocale ( fără coajă ), apoi crema de frișcă și încă un strat de portocale.
 Final touch – și mai multe migdale presărate deasupra.
 

Ce ziceți de acest desert super rapid ????
 
 alte portocale roșii AICI
 
 
  și mega delicios !!!!
 
 
 
 

 


Related Posts



11 thoughts on “Mousse de portocale roșii și ghimbir”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.