Pui fript – cu prune, morcovi și ceapă roșie

Pui fript – cu prune, morcovi și ceapă roșie

9 Comments

[:en]

 
 
 
Ce pot să vă spun despre acest preparat ????  nimic ascuns  – Sometimes, it’s all in the title !!!
 

Am luat câteva bucăți de mușchiuleț de pui pe care le-am șters bine cu prosopul de bucătărie și le-am așezat frumos într-o tavă. Am împrăștiat pe lângă pui câțiva căței de usturoi, niscaiva ceapă roșie tăiată Julien și vreo 2 morcovi curățați și tăiați pe lung apoi pe diagonală ( dă bine în farfurie dacă îs tăiați așa :))


Dacă vă întrebați cei cu usturoiul ăla întreg în tava mea vreau să vă spun atât : nu cred că există ceva mai delicios decât usturoiul fript. Prin frigere usturoiul devine moale și își pierde din tărie și se transformă într-o pastă numai bună de întins pe-o felie de pâine prăjită. Yum !!!  Died and gone to heaven. 
 
Așadar mai punem în tava un usturoi întreg, necurățat, tăiat în jumătate și așezat în tavă cu fața în sus.
 
Am adăugat sare de mare, piper proaspăt râșnit și oregano. Am stropit cu ulei de măsline ( inclusiv usturoiul ) și am acoperit tava cu folie de Al.

 
Am dat la cuptorul preîncălzit la 200 grade C cam 10 minute. 

Am scos apoi tava din cuptor, am agitat puțin lucrurile și am adăugat vreo 10 prune deshidratate. Am acoperit iară tava și am mai dat la cuptor încă 20 minute, din care ultimele 5 descoperit.


În timp ce se frigea puiu’ am rezolvat și o porție de couscous. Am luat 2 căni de couscous, am sărat și piperat și am adăugat 2 linguri de ulei de măsline. Am amestecat bine și apoi am turnat apă fierbinte în 2 ture ( cam 2 căni cu totul). Se desface frumos cu furculița.

 
O nebunie de pui fript!!!

Să aveți un weekend bun și sufletul cald chiar dacă vremea asta e rece și tristă !  

 
după o rețetă de Martha Stewart



 
Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 
 
 
Ce pot să vă spun despre acest preparat ????  nimic ascuns  – Sometimes, it’s all in the title !!!
 
[:][:ro]

Am luat câteva bucăți de mușchiuleț de pui pe care le-am șters bine cu prosopul de bucătărie și le-am așezat frumos într-o tavă. Am împrăștiat pe lângă pui câțiva căței de usturoi, niscaiva ceapă roșie tăiată Julien și vreo 2 morcovi curățați și tăiați pe lung apoi pe diagonală ( dă bine în farfurie dacă îs tăiați așa :))

 
Dacă vă întrebați cei cu usturoiul ăla întreg în tava mea vreau să vă spun atât : nu cred că există ceva mai delicios decât usturoiul fript. Prin frigere usturoiul devine moale și își pierde din tărie și se transformă într-o pastă numai bună de întins pe-o felie de pâine prăjită. Yum !!!  Died and gone to heaven. 
 
Așadar mai punem în tava un usturoi întreg, necurățat, tăiat în jumătate și așezat în tavă cu fața în sus.
Am adăugat sare de mare, piper proaspăt râșnit și oregano. Am stropit cu ulei de măsline ( inclusiv usturoiul ) și am acoperit tava cu folie de Al.
Am dat la cuptorul preîncălzit la 200 grade C cam 10 minute. 

Am scos apoi tava din cuptor, am agitat puțin lucrurile și am adăugat vreo 10 prune deshidratate. Am acoperit iară tava și am mai dat la cuptor încă 20 minute, din care ultimele 5 descoperit.

În timp ce se frigea puiu’ am rezolvat și o porție de couscous. Am luat 2 căni de couscous, am sărat și piperat și am adăugat 2 linguri de ulei de măsline. Am amestecat bine și apoi am turnat apă fierbinte în 2 ture ( cam 2 căni cu totul). Se desface frumos cu furculița.
 

O nebunie de pui fript!!!

Să aveți un weekend bun și sufletul cald chiar dacă vremea asta e rece și tristă !  

 
după o rețetă de Martha Stewart
 

[:]


Related Posts

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Brioșe pentru mic dejun / Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Reteta muffin sau briose pentru micul dejun. Cateva oua, bacon, niste legume, branzeturi si aveti cel mai delicios mic dejun. Baked Egg Cups

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

      Această Tocăniță/Papricaș face parte din categoria rețetelor moștenite de la mama. Vreau să vă spun însă că am o mare dilemă. Există oare diferență între papricaș și tocăniță ??? Dacă întrebi un ardelean s-ar putea să știe mai repede ce-i ăla papricaș […]



9 thoughts on “Pui fript – cu prune, morcovi și ceapă roșie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.