Rechin la grătar

Rechin la grătar

11 Comments

[:en]

        Nouă nu ne prea place peștele…adică ne place dar să nu fie nevoie să-l gătim acasă…Ohhh mirosul !!!
 ăsta este ceva de care nu mai scapi …

Primesc două bucăți mari de rechin file congelat … Mă zgâiesc eu la pungă și uit de miros. Cum să-l pregătesc ??
 Concluzie : îi pește așa că ar trebui să meargă cu lămâie și usturoi…
Prima faza: pun bestia la dezghețat. Vă spun drept că nu am mai văzut pește care să aibă atâta apă în el. Am scurs apa și l-am șters bine cu un prosop de bucătărie ( apoi am aruncat prosopul ).
În tigaia grill am pus vreo 3 linguri ulei de măsline și vreo 5 căței de usturoi feliați grosier la prăjit.

Când usturoiul s-a prăjit l-am tras pe marginea tigăi și am adăugat peștele. L-am lăsat să se prăjească cam 4 minute pe fiecare parte. La final am stors o lămâie peste tot peștele și am mai lăsat încă 2 min ( 1 minut pe fiecare parte ).

Am sărat și piperat cu mult piper roșu și l-am servit alături de niște legume la aburi.

Rechinul ăsta a fost extraordinar !!!

… dar mirosul mi-a intrat și în pereți așa că data viitoare mergem la restaurant !!!


Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:][:ro]

 
        Nouă nu ne prea place peștele…adică ne place dar să nu fie nevoie să-l gătim acasă…Ohhh mirosul !!!
 ăsta este ceva de care nu mai scapi …

Primesc două bucăți mari de rechin file congelat … Mă zgâiesc eu la pungă și uit de miros. Cum să-l pregătesc ??
 Concluzie : îi pește așa că ar trebui să meargă cu lămâie și usturoi…
Prima faza: pun bestia la dezghețat. Vă spun drept că nu am mai văzut pește care să aibă atâta apă în el. Am scurs apa și l-am șters bine cu un prosop de bucătărie ( apoi am aruncat prosopul ).
 
 

În tigaia grill am pus vreo 3 linguri ulei de măsline și vreo 5 căței de usturoi feliați grosier la prăjit.

 
Când usturoiul s-a prăjit l-am tras pe marginea tigăi și am adăugat peștele. L-am lăsat să se prăjească cam 4 minute pe fiecare parte. La final am stors o lămâie peste tot peștele și am mai lăsat încă 2 min ( 1minut pe fiecare parte ).
 

Am sărat și piperat cu mult piper roșu și l-am servit alături de niște legume la aburi.

Rechinul ăsta a fost extraordinar !!!
 

… dar mirosul mi-a intrat și în pereți așa că data viitoare mergem la restaurant !!!
 
 
 

[:]


Related Posts



11 thoughts on “Rechin la grătar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.