• Română
  • English

Rechin la grătar

 
        Nouă nu ne prea place peștele…adică ne place dar să nu fie nevoie să-l gătim acasă…Ohhh mirosul !!!
 ăsta este ceva de care nu mai scapi …

Primesc două bucăți mari de rechin file congelat … Mă zgâiesc eu la pungă și uit de miros. Cum să-l pregătesc ??
 Concluzie : îi pește așa că ar trebui să meargă cu lămâie și usturoi…
Prima faza: pun bestia la dezghețat. Vă spun drept că nu am mai văzut pește care să aibă atâta apă în el. Am scurs apa și l-am șters bine cu un prosop de bucătărie ( apoi am aruncat prosopul ).
 
 

În tigaia grill am pus vreo 3 linguri ulei de măsline și vreo 5 căței de usturoi feliați grosier la prăjit.

 
Când usturoiul s-a prăjit l-am tras pe marginea tigăi și am adăugat peștele. L-am lăsat să se prăjească cam 4 minute pe fiecare parte. La final am stors o lămâie peste tot peștele și am mai lăsat încă 2 min ( 1minut pe fiecare parte ).
 

Am sărat și piperat cu mult piper roșu și l-am servit alături de niște legume la aburi.

Rechinul ăsta a fost extraordinar !!!
 

… dar mirosul mi-a intrat și în pereți așa că data viitoare mergem la restaurant !!!
 
 
 


Related Posts

grătar de pui în mix de condimente homemade

grătar de pui în mix de condimente homemade

  De când avem cabană la munte folosirea grătarului este ceva săptămânal și musai… ȘI cel mai gustos și totodată ușor de preparat este grătarul de pui ( bineînțeles însoțit de alte minuni făcute pe același grătar).      Dar cum să-l faci deosebit de […]

Rosii coapte cu mozzarella – Salata caprese

Rosii coapte cu mozzarella – Salata caprese

Deci da, există și roșii mici cât unghia… și sunt dulci și buneee. Dar dacă sunt făcute la flacără devin mult mai dulci. Este foarte frumos afară și ieșirile la iarbă verde sunt încă la modă. Nu ratați !!! Ingrediente: 300 gr. roșii cherry ( […]



11 thoughts on “Rechin la grătar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *