Întotdeauna mi-a plăcut să gătesc simplu, sănătos și fără prea multă bătaie de cap, de aceea sunt un mare fan al acelor preparate care se fac în aceeași oală/vas/tigaie/tavă/, cu arome care se combină în ceva minunat.
Este atât de ușor.
4-5 pulpe inferioare de pui
roșii cherry, important este să fie dulci
un cățel de usturoi
cartofi noi
busuioc proaspăt
sare și piper și boia dulce
ulei de măsline
Simplu ca bună ziua. Întâi cuptorul preîncălzit la 180 grade C.
Se asezonează pulpele și se ung bine cu ulei. Se așeză în tavă pe un singur rând, deci luați o tavă lată.
Aruncați înăuntru roșiile, cartofii spălați bine și frunzele de busuioc. Dacă roșiile sunt mari tăiați-le în jumătate.
Zgâlțâiți bine tava astfel încât legumele să ajungă dedesubt, unse bine cu toate aromele din tavă.
Nu uitați să puneți în tavă un usturoi întreg, necurățat, tăiat în jumătate și așezat cu fața în sus. Dacă vă întrebați de ce las usturoiul așa, vreau să vă spun atât : nu cred că există ceva mai delicios decât usturoiul copt. Prin coacere devine moale și își pierde din tărie, se transformă într-o pastă numai bună de întins pe-o felie de pâine prăjită. Yum !!!
Dați la cuptor 1 oră , max. 1 oră și jumate, până pulpele sunt făcute și carnea începe să se desprindă de pe os.
Şi, cu asta, basta!
Poftă bună !
Yum!!! Si eu sunt adepta retetelor simple, fara prea multa bataie de cap. Uofff..ce foame mi se facu uitandu-ma la pozicile tale. Reteta asta-i numai buna pentru Dulce Romanie ca gatim cu rosii luna asta si i-ar sta tare bine la parada ;). xoxo
O reteta fix pe gustul meu!
o reteta usoara, la care pana si eu m-as descurca