Cartofi copți sau prăjiți / Crispy Potato Roast

Cartofi prăjiți

     Doriți ceva light and easy ??? Cartofii ăștia sunt super easy, super tasty și super yummy …
Sper că înțelegeți americanizarea cartofilor mei. Nu cred că v-ați gândit vreodată astfel la banalul cartof și la un preparat care să arate în halul ăsta de bine.
 
 
Am folosit la cartofi prăjiți:
 
puțin unt nesărat, topit
      ulei de măsline extra-virgin
     cartofi roșcați, decojiți și tăiați felii subțiri
      ceapă albă, tăiată felii longitudinal
      sare
      piper roșu
     cimbru
Nu vă dau cantități deoarece este în funcție de tava pe care o veți folosi.
 
    
Încălziți cuptorul la 180 grade. Într-un castron mic, combinați untul şi uleiul. Ungeți vasul de copt cu acest amestec de unt, dar nu tot. Cu un cuțit ascuțit sau răzătoare din aia deșteaptă, tăiați cartofii felii foarte subțiri.

     Aranjați feliile de cartofi pe verticală în vas. Între feliile de cartofi puneți feliile de ceapă. Se presară sare şi piper roșu, și se pensulează cu restul de amestec de unt. 

Se dă la cuptor vreo oră, după care se scot puțin afară pentru a se adăuga cimbru …

… se mai coace până când cartofii sunt gata, aproximativ încă o juma de oră.

Poftă mare și un weekend superb să aveți sau măcar la fel ca cel care a trecut !!!!
 
 

Un ultim sfat și vă las să savurați acest preparat: dacă feliați cartofii foarte subțire aceștia vor deveni crocanți, păstrați feliile împreună când tăiați cartoful, vă va fi mai ușor la aranjarea în vas.

 

ALȚI CARTOFI COPȚI 

cartofi prăjiți

Sursa Martha Stewart

cartofi prăjiți


16 thoughts on “Cartofi copți sau prăjiți / Crispy Potato Roast”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.