cartof copt perfect, umplut cu brânză şi chives » Bucătăria familiei mele
cartof copt perfect, umplut cu brânză şi chives

cartof copt perfect, umplut cu brânză şi chives

2 Comments

 
 
Cine știe ce înseamnă un cartof copt ???? și cum se obține din el un cartof copt perfect ???
 Oare trebuie să aibă la exterior o coajă crocantă, aurie și sărată, iar interiorul să fie pufos și de un alb pur??? Ei bine , prepararea cartofului copt trebuie planificată cu grijă. NU este suficient să iei cartoful și să-l arunci în cuptor, fără să te gândești la pasul al doilea. În primul rând alegi un soi de cartof care se pretează la coacere, mai făinos, îl învelești în sare de mare, ai pregătit un cuptor încins și servești imediat ce părăsește cuptorul.
Uitați tot ce ați auzit despre învelirea cartofului în folie de Al. Ați fost induși în eroare.Veți obține un cartof cu coaja moale și care nici nu se gătește mai repede. Un cartof copt adevărat se face în 45 min. până la o oră sau chiar mai mult, suficient timp să faceți o baie sau să savurați ceva de băut și să așteptați ca bucătăria dvs. să se umple de mirosul de cartof proaspăt copt. În funcție de ceea ce doriți de la acest cartof el poate fi garnitura perfectă sau chiar cina întreagă.
 

Asta este varianta mea pentru a obține cartoful copt perfect…

 
În primul rând vreau să mă laud : am un pervaz cu ierburi de toate felurile, aşa că am chives proaspăt, pe care îl tund atunci când este nevoie.
 

 Am folosit pentru cartoful copt perfect

4 cartofi de copt, curați și frecați bine
¼ cană smântână pt. gătit
un pumn de chives tocat
50 gr. brânză cu mucegai alb nobil – Brie  
25 gr. Parmigiano-Reggiano
1 ou, ușor bătut
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

 

 Se încălzește cuptorul la 200 grade C.

     Se spală cartofii în apă rece şi se usucă cu un prosop de hârtie. Înțepați coaja cartofilor de mai multe ori, cu o scobitoare sau cu vârful unei frigărui.     Așezați cartofii pe o foaie de Al, direct pe grătarul cuptorului şi condimentați cu sare de mare. Coaceți cartofii aproximativ 1 ¼ până la 1 ½ ore, în funcție de mărime, până când coaja devine un maro auriu şi crocantă.


În cazul în care doriți să savurați acest cartof, simplu, aşa cum e el, doar cu puțin unt și smântână trebuie să învățați cum să-l crăpați pentru a obține crăpătură perfectă şi miezul alb ca zăpada.

Este nevoie de practică. Dacă îl strângeți prea lent vă va arde mâna, iar dacă o faceți prea tare veți umple bucătăria de schije de cartofi, deoarece va exploda. Poate sună aiurea, dar cu timpul veți perfecționa mișcarea, nici prea lent, nici prea rapid ci cu o presiune/strângere suficientă să spargă coaja și să elibereze o parte din abur, ceea ce va determina formarea acelui interior alb și pufos. Dacă însă îl tăiați veți obține ceva mai degrabă tare decât pufos.
În cazul meu după ce am crăpat cartoful, am scos cu ajutorul unei lingurițe interiorul pufos într-un castron. Coaja cartofului am aranjat-o puțin cu cuțitul pentru a-mi ușura umplerea și am introdus-o din nou în cuptor, până am pregătit umplutura.
 
 

Peste cartoful pufos am adăugat brânza Brie tăiată bucăți și parmezanul ras, smântâna și chives mărunțit. Se condimentează cu sare şi piper după gust, apoi se amestecă și cu oul bătut.

Turnați acest amestec de cartofi înapoi în coajă și băgați la cuptor pentru încă vreo 15-18 minute, sau până când suprafața amestecului este frumos bronzată și ușor crocantă.

 


Serviți și bucurați-vă deoarece tocmai ați obținut un cartof copt perfect !!

 
 
Un adevăr sau dacă mă iau după legea lui Murphy este o treabă logică : îmi rămâne întotdeauna umplutură. Şi ar fi culmea să arunc bunătatea, aşa că ung un vas cu unt și torn aceasta minunată compoziție, pe care o dau la cuptor împreună cu cartofii și obțin  : Baked Potato Casserole sau un fel de Budincă de cartofi copți.
 
 
Şi încă ceva: puteți alege să umpleți cartoful dvs. exact cu ce brânză sau combinații de brânză preferați.
 

Related Posts

Cartofi copți sau prăjiți / Crispy Potato Roast

Cartofi copți sau prăjiți / Crispy Potato Roast

Cartofi prăjiți      Doriți ceva light and easy ??? Cartofii ăștia sunt super easy, super tasty și super yummy … Sper că înțelegeți americanizarea cartofilor mei. Nu cred că v-ați gândit vreodată astfel la banalul cartof și la un preparat care să arate în halul […]

Pulpă de porc cu legume la cuptor

Pulpă de porc cu legume la cuptor

pulpa porc cuptor pulpa porc cuptor   Și gata cu vacanța noastră la Marea Neagră !!! Ne-am întors la realitate și este al naibii de cald… Am pornit aerul condiționat și m-am pus pe treabă, că doară s-a închis restaurantul …  Mama mea care este […]2 thoughts on “cartof copt perfect, umplut cu brânză şi chives”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.