[:en]
Așa arată cele mai bune brioșe pregătite vreodată în bucătăria mea…
Să vă dau rețeta ??? Va fi o rețetă în imagini, deoarece e nevoie de multe fotografii pentru a înțelege unde este adevărata magie…
Dar dacă mă gândesc mai bine toate brioșele făcute vreodată de noi sunt perfecte.
Apăsați AICI și vă veți convinge singuri !!!
În primul rând să vă dau ingredientele :
250 gr. făină cernută
1 linguriță praf de copt
100 gr. zahăr
75 gr. unt, la temperatura camerei (merge și topit)
1 ou mare
175 ml. lapte gras
fructe ( proaspete sau congelate )
ornamente colorate
și cel mai important două bucăți băieți
( acest ingredient se poate modifica în funcție de posibilități )
Se preîncălzește cuptorul la 180 grade.
Se așează totul pe masa de lucru și se eliberează ingredientul de bază, cu țipete și răcnete de bucurie.
Se face o verificare atentă asupra calității produselor, în special zmeura și chestiile colorate.
Noi am folosit fructe de pădure înghețate și măr, pe care l-am tăiat în bucățele. Bineînțeles că mărul a fost mâncat pe parcurs …
Am început cu începutul. Întâi tava.
S-au ales cu multă atenție hârtiile de copt.
S-au iscat chiar și discuții în contradictoriu deoarece au existat diferențe în ceea ce privește alegerea culorii și a modelului.
Când tava a fost gata pregătită s-a înmânat cu multă grijă mamei care supraveghea cu mare atenție întregul proces…
Magia continuă astfel :
întâi se amestecă toate ingredientele uscate, adică făina și praful de copt
care se amesteca bine, atât în bol cât și pe masa de lucru, haine, podea. Am găsit făină până și în frigider.
Se adaugă peste făină zahărul și untul la temperatura camerei. Țin să vă spun că până la acest moment nu am intervenit deloc, doar am dat din gură..
Se pune vasul cu amestecul uscat puțin mai încolo pentru a evita accidentele.
În alt vas se trece la amestecare ingredientelor lichide: laptele cu oul . La cerere se mai adaugă și un plic de zahăr vanilat. Copiii ăștia ai mei mă uimesc aproape tot timpul – stau atât de mult pe lângă mine prin bucătărie că au ajuns să cunoască ingrediente și mirodenii de care poate puțină lume a auzit sau folosit vreodată.
Ultima fază este amestecarea compoziției uscate cu cea lichidă. Aici am intervenit puțin deoarece riscam să rămânem fără aluat…
Cu mare atenție și cu multă răbdare se toarnă aluatul obținut în forme, după ce a fost gustat și degustat…
Și partea preferată de toată lumea: adăugarea fructelor. Întâi zmeura, care din păcate s-a terminat foarte repede
apoi bucățelele de măr
” Măi mama, ia uite ce știu să fac !!!! „
iar la final s-au adăugat și chestiile colorate
” oare ce să fac cu astea ??? „
” daaaaa știu !!! le mănânc ….”
După ce totul a fost gata a trebuit să salvez tava de pe mâna lor deoarece au început să mănânce fructele din aluat.
Era și normal ca după atâta veselie să se lase și cu puțin scandal și un refuz categoric… Noroc că tava a scăpat neatinsă…
Cuptorul era pregătit așa că după ce a curățat ușor ornamentele care au căzut pe lângă,
o înmânează mamei care o introduce la cuptor pentru 15-20 min.
Cât tava a fost în cuptor am avut suficient timp pentru a face și puțină curățenie… ce mai veselie atunci când tragem toată făina pe podea…
După nici 25 minute, brioșele nostre erau deja afară din cuptor și puse pe un grătar să se răcească.
Și ce este mai frumos după atâta muncă??? odihna și răsplata …
și ca o mamă bună ce sunt ( abțineți-vă de la comentarii !! ) am dat drumul unui film și am servit copiilor brioșele făcute de ei…
și tot ce a mai rămas până seara a fost doar această jumătate de brioșă – pentru tata.
Cam atât despre magia brioșelor și despre ceea ce se întâmplă aproape zilnic în bucătăria mea.
Să nu uitați :
„Good moms have sticky floors, messy kitchens, laundry piles, dirty ovens and happy kids”.
Înainte de a pregăti rețeta mea vreau să vă sfătuiesc dacă îmi dați voie asupra unor mici amănunte pe care eu le-am învățat pe parcurs.
Să vă fie clar gătitul cu copiii este distractiv – dar murdar.
Cu toate acestea este un mod foarte bun de a petrece timp împreună şi de a începe o nouă tradiție, precum şi o modalitate de a-i face pe cei mici să încerce diferite produse și arome.
1. Alegeți o rețetă ușoară la care nu se pot face greșeli, asta în cazul în care nu vă place a mea dar nu începeți cu un sufleu. Planificați ceea ce aveţi de gând să faceți din timp și luați în considerare vârsta copilului. De asemenea, trebuie să le dați sarcini clare – dacă trebuie să amestece, să toarne sau să orneze. Asigurați-vă că ei știu care este următorul pas şi înarmați-vă cu răbdare pentru că oricum făina va ajunge pe podea. Atunci când gătiți cu copiii amintiți-vă că mizeria este o importantă parte a procesului.
2. De câte ori folosiți condimente să le dați la mirosit, mai ales dacă este vorba de plante proaspete. Cunoașterea mirosului alimentelor este la fel de importantă ca și diversificarea alimentației și introducerea de ingrediente, zic eu. Atingerea plantelor şi ingredientelor noi este, de asemenea, o modalitate foarte bună pentru ai face pe copii să încerce alimente noi.
3. Creați un mediu sigur pentru gătit şi niciodată nu lăsați copiii fără supraveghere, aproape de cuțite sau de aragaz.
4. In timpul preparărilor solicitați-le copiilor să vă ajute la măsurarea ingredientelor, astfel îşi dezvoltă abilitățile organizaționale şi matematica. Cu copiii mai mici încercați ceva simplu cum ar fi numerele de la 1 la 10, numărând lingurițe sau cât de multe ingrediente sunt într-o rețetă.
5. Gătitul este evenimentul principal, dar și curățenia de după este parte a evenimentului. Rugați-i să participe, mai ales că poate fi la fel de distractiv și procesul de curățare, ajutându-i astfel să conștientizeze implicarea și responsabilitatea pe care o au în menținerea unei case curate și ordonate.
„Good moms let you lick the beaters…great moms turn them off first.”
Și nu uitați : DISTRAȚI-VĂ !!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!
[:][:ro]
Așa arată cele mai bune brioșe pregătite vreodată în bucătăria mea…
Să vă dau rețeta ??? Va fi o rețetă în imagini, deoarece e nevoie de multe fotografii pentru a înțelege unde este adevărata magie…
Dar dacă mă gândesc mai bine toate brioșele făcute vreodată de noi sunt perfecte.
Apăsați AICI și vă veți convinge singuri !!!
În primul rând să vă dau ingredientele :
250 gr. făină cernută
1 linguriță praf de copt
100 gr. zahăr
75 gr. unt, la temperatura camerei (merge și topit)
1 ou mare
175 ml. lapte gras
fructe ( proaspete sau congelate )
ornamente colorate
și cel mai important două bucăți băieți
( acest ingredient se poate modifica în funcție de posibilități )
Se preîncălzește cuptorul la 180 grade.
Se așează totul pe masa de lucru și se eliberează ingredientul de bază, cu țipete și răcnete de bucurie.
Se face o verificare atentă asupra calității produselor, în special zmeura și chestiile colorate.
Noi am folosit fructe de pădure înghețate și măr, pe care l-am tăiat în bucățele. Bineînțeles că mărul a fost mâncat pe parcurs …
Am început cu începutul. Întâi tava.
S-au ales cu multă atenție hârtiile de copt.
S-au iscat chiar și discuții în contradictoriu deoarece au existat diferențe în ceea ce privește alegerea culorii și a modelului.
Când tava a fost gata pregătită s-a înmânat cu multă grijă mamei care supraveghea cu mare atenție întregul proces…
Magia continuă astfel :
întâi se amestecă toate ingredientele uscate, adică făina și praful de copt
care se amesteca bine, atât în bol cât și pe masa de lucru, haine, podea. Am găsit făină până și în frigider.
Se adaugă peste făină zahărul și untul la temperatura camerei. Țin să vă spun că până la acest moment nu am intervenit deloc, doar am dat din gură..
Se pune vasul cu amestecul uscat puțin mai încolo pentru a evita accidentele.
În alt vas se trece la amestecare ingredientelor lichide: laptele cu oul . La cerere se mai adaugă și un plic de zahăr vanilat. Copiii ăștia ai mei mă uimesc aproape tot timpul – stau atât de mult pe lângă mine prin bucătărie că au ajuns să cunoască ingrediente și mirodenii de care poate puțină lume a auzit sau folosit vreodată.
Ultima fază este amestecarea compoziției uscate cu cea lichidă. Aici am intervenit puțin deoarece riscam să rămânem fără aluat…
Cu mare atenție și cu multă răbdare se toarnă aluatul obținut în forme, după ce a fost gustat și degustat…
Și partea preferată de toată lumea: adăugarea fructelor. Întâi zmeura, care din păcate s-a terminat foarte repede
apoi bucățelele de măr
” Măi mama, ia uite ce știu să fac !!!! „
iar la final s-au adăugat și chestiile colorate
” oare ce să fac cu astea ??? „
” daaaaa știu !!! le mănânc ….”
După ce totul a fost gata a trebuit să salvez tava de pe mâna lor deoarece au început să mănânce fructele din aluat.
Era și normal ca după atâta veselie să se lase și cu puțin scandal și un refuz categoric… Noroc că tava a scăpat neatinsă…
Cuptorul era pregătit așa că după ce a curățat ușor ornamentele care au căzut pe lângă,
o înmânează mamei care o introduce la cuptor pentru 15-20 min.
Cât tava a fost în cuptor am avut suficient timp pentru a face și puțină curățenie… ce mai veselie atunci când tragem toată făina pe podea…
După nici 25 minute, brioșele nostre erau deja afară din cuptor și puse pe un grătar să se răcească.
Și ce este mai frumos după atâta muncă??? odihna și răsplata …
și ca o mamă bună ce sunt ( abțineți-vă de la comentarii !! ) am dat drumul unui film și am servit copiilor brioșele făcute de ei…
și tot ce a mai rămas până seara a fost doar această jumătate de brioșă – pentru tata.
Cam atât despre magia brioșelor și despre ceea ce se întâmplă aproape zilnic în bucătăria mea.
Să nu uitați :
„Good moms have sticky floors, messy kitchens, laundry piles, dirty ovens and happy kids”.
Înainte de a pregăti rețeta mea vreau să vă sfătuiesc dacă îmi dați voie asupra unor mici amănunte pe care eu le-am învățat pe parcurs.
Să vă fie clar gătitul cu copiii este distractiv – dar murdar.
Cu toate acestea este un mod foarte bun de a petrece timp împreună şi de a începe o nouă tradiție, precum şi o modalitate de a-i face pe cei mici să încerce diferite produse și arome.
1. Alegeți o rețetă ușoară la care nu se pot face greșeli, asta în cazul în care nu vă place a mea dar nu începeți cu un sufleu. Planificați ceea ce aveţi de gând să faceți din timp și luați în considerare vârsta copilului. De asemenea, trebuie să le dați sarcini clare – dacă trebuie să amestece, să toarne sau să orneze. Asigurați-vă că ei știu care este următorul pas şi înarmați-vă cu răbdare pentru că oricum făina va ajunge pe podea. Atunci când gătiți cu copiii amintiți-vă că mizeria este o importantă parte a procesului.
2. De câte ori folosiți condimente să le dați la mirosit, mai ales dacă este vorba de plante proaspete. Cunoașterea mirosului alimentelor este la fel de importantă ca și diversificarea alimentației și introducerea de ingrediente, zic eu. Atingerea plantelor şi ingredientelor noi este, de asemenea, o modalitate foarte bună pentru ai face pe copii să încerce alimente noi.
3. Creați un mediu sigur pentru gătit şi niciodată nu lăsați copiii fără supraveghere, aproape de cuțite sau de aragaz.
4. In timpul preparărilor solicitați-le copiilor să vă ajute la măsurarea ingredientelor, astfel îşi dezvoltă abilitățile organizaționale şi matematica. Cu copiii mai mici încercați ceva simplu cum ar fi numerele de la 1 la 10, numărând lingurițe sau cât de multe ingrediente sunt într-o rețetă.
5. Gătitul este evenimentul principal, dar și curățenia de după este parte a evenimentului. Rugați-i să participe, mai ales că poate fi la fel de distractiv și procesul de curățare, ajutându-i astfel să conștientizeze implicarea și responsabilitatea pe care o au în menținerea unei case curate și ordonate.
„Good moms let you lick the beaters…great moms turn them off first.”
Și nu uitați : DISTRAȚI-VĂ !!!!
[:]
superb!!!!!!!!
esti o mamica grozava…cred ca prichindeii tai te adora si au si de ce!
Sar’na…
Cu asa ajutoare nu-i de mirare ca briosele au iesit perfecte 🙂
Felicitari!
Multumesc !!!Sunt niste foodies in devenire !!!
Ai niste copii superbi!Felicitari!
Felicitari ca ai reusit sa ii atragi in bucatarie! :*
Alina sa stii ca vin singuri !!! dupa miros !!!!
Doamne ce scumpe comori ai in casa!… cele mai bune muffinsuri sint cele facute de manutele lor!Esti o mamica Fericite cu 2 baietasi tare dragalasi!Happy 1 iunie!
Sa fie happy happy !!!
Ce briose frumoase! Dar mie n-au cum sa-mi iasa asa ptr ca nu am cele doua ingrediente principale: cele doua bucati de baieti minunati!! Ce frumosi sunt ei bagati in oale si hartiute… Si ce scandal o fi fost in bucatarie.. mai ales pe cel mic.. :))
Te felicit scumpa mea, pentru modul in care iti ti copii aproape de tine si de pasiunile tale!
Pupici
La noi in casa e „scandal” tot timpul…si asta e atat de frumos !!!
Copiii sunt adorabili de-a dreptul.Si briosele bineinteles.
Sa vezi si la mine ce era cand era Diana mai mica.Ne trebuiau salopete de lucru in bucatarie.Acum lucreaza mai cu grija,dar ma bucur ca-i place.
Pup obrajorii dolofani!
Multumim mult !!!
Ai doi copilasi simpatici foc! Cel mic va frange multe inimi cu ochisorii lui albastrii:). Felicitari pentru tot!
Multumesc !!! Multe lacrimi vor fi varsate la mine in bucatarie….de-ale fetelor:)))
ai doi baieti absolut superbi!sa-ti traiasca si sa te bucuri cat mai mult de ei! Te apreciez pt faptul ca stii sa ii atragi in diferite activitati, mai ales in bucatarie. Sunt sigura ca peste vreo 20 de ani iti vor multumi sotiile lor..:)))
multumesc mult….iara treaba cu sotiile mai vedem :))
Eu am incercat reteta si au iesit fffffffff tari. Cred ca trebuia mai mult lapte.
dar cum ti-a iesit aluatul ???
FELICITARI MAMICUTO!!!Am si ieu un nepotel de trei ani jumate si de la doi ani face briose impreuna ,ieste foarte incintat ,stie reteta .
asa ar tebui sa implice mamicile copilasi.
Inca o data FELICITARII!!!!
FELICITARI MAMICO!!! am si eu un nepotel de trei ani jumate si noi facem briose impreuna ,este foarte incintat.
FELICITARI INCA O DATA!!!!
FRUMOSI FRUMOSI FRUMOSI
Foarte frumos…. niste copii senzationali!
ce pitici harnici ai…sa iti traiasca 😀