Cupcakes cu ciocolată albă și glazură de bezea » Bucătăria familiei mele
Cupcakes cu ciocolată albă și glazură de bezea

Cupcakes cu ciocolată albă și glazură de bezea

25 Comments

 

 
Ori de câte ori am ocazia îmi place să prăjituresc. How cool, right? 
Și îmi place la nebunie să fac muffin-uri și cupcakes, care nu sunt același lucru.  Așa că lăsați aplicațiile de pe telefon, acelea de vă vine să lingeți ecranul și dați drumul cuptorului. Astăzi facem bezea cu cupcakes.
 
Dacă vă plac diminețile și ♥♥♥ cafeaua de dimineață indiferent că este fierbinte sau cu gheață, atunci faceți mai multă bezea.
 
Cum începe o zi perfectă??? Răspunsul e unul singur : cu o cafea perfectă după un somn bun. Cum partea cu somnu’  lasă de dorit într-o casă cu 2 copii, mai rămâne cafeaua. Și nu mă refer la cea băută pe fugă și vărsată pe pantaloni la primul semafor în drum spre servici. Mă refer la cafeaua aia…la cafeaua perfectă…
Cafeaua cu bezea …. mmmm…. una din ” my guilty pleasures „.
 

Pentru 12 cupcake-uri cu bezea:

 • 200 gr. făină
 • 1/2 linguriță praf de copt
 • vârf cuțit sare
 • 50 gr. unt
 • 120 gr. zahăr
 • 1 ou mare
 •  80 gr. ciocolată albă, tocată
 • 1/2 linguriță de extract de vanilie
 • 150 ml. lapte
 • 1 plic zahăr vanilat
 

Se încălzește cuptorul la 180 grade. Așezați hârtiile de cupcake în tavă.

Am și eu un fix cu hârtiile de cupcakes. Să fie multe și colorate și multe… și pentru că am prieteni care mă iubesc pentru că sunt un om mișto și susțin acest fix al meu, am o groază de astfel de hârtii . Omul mă mai întreabă : ” bine măi, dar oricum ajung la gunoi, nu?? așa că de ce atâta tevatură ??”.  Așa cum vă spuneam este doar fixul meu.

Să revin la cupcake-urile mele.
Într-un bol mediu, amestecați împreună făina cernută, praful de copt şi sarea.

Într-un mic bol se așează ciocolata albă mărunțită . Se pune în cuptorul cu microunde și se topește prin încălzire. Lăsați intervale de 30 secunde,  amestecați bine cu o furculiță la fiecare interval până ciocolata devine lichidă. 

Într-un castron mare, amestecați împreună untul ( la temperatura camerei) şi zahărul +  zahărul vanilat până se obține o cremă deschisă la culoare. Adăugați oul, urmat de ciocolata albă topită și extractul de vanilie. Adăugați apoi alternativ laptele și făina. Amestecați până se încorporează toată făina.

Împărțiți compoziția uniform în forme ( hârtii de brioșe ).

Coaceți la 180 grade pentru 15-20 minute, până când scobitoarea iese curată.
 

Se lasă să se răcească pe un grătar .

Marshmallow frosting  sau Glazura de bezea

 • 4  foi gelatină incoloră
 • albușuri de la 3 ouă mari
 • 150 gr. zahăr
 • 50 ml. apă
 • câteva picături esență de vanilie

    Într-un bol se pune apă și se adaugă câteva cuburi de gheață. Se adaugă foile de gelatină și se lasă până se înmoaie. Scurgeți excesul de apă de pe gelatină și puneți deoparte.
     Între timp, în bolul mixerului se bat albușurile de ou la viteză medie.
    Zahărul se pune pe foc, într-o cratiță împreună cu cei 50 ml. de apă. Amestecați tot timpul și nu lăsați să se depună pe marginea cratiței, astfel preveniți cristalizarea zahărului.
Când se formează siropul adăugați gelatina.
     Setați mixerul pe cea mai joasă treaptă și adăugați încet amestecul de zahăr peste albușul bătut spumă. Creșteți apoi viteza şi mixați până face vârfuri, între 10 și 15 minute.

Săracul meu mixer , aproape că scotea fum când am terminat.

Cu ajutorul unui poș ornați apoi cupcakes-urile. Lăsați la temperatura camerei cel puțin 4 ore, până când bezeaua se usucă.

Atenție! Cupcakes-uri care dau dependență! 

În cazul în care ați obținut mai multă bezea decât aveți nevoie pentru cupcakes, nici o problemă. Luați o tavă și așezați hârtie de copt, pe care o presărați cu puțin zahăr pudră și turnați bezeaua. O lăsați să se usuce la temperatura camerei până a doua zi dimineață când o tăiați în bucăți mici și o serviți cu cafea. Nebunie !!!!

 

 
Să aveți o poftă mare !!!
 

După ce mi-am înfipt dinții !!!

 

 


Related Posts

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

Tort de mere, cremă de zahăr ars și bezea

        tort de mere      Toată lumea bine, sănătoasă ?? V-a fost dor de mine ?  mie mi-a fost tare dor de voi ! Simt că va fi un an bun… voi ce ziceți ???  Și ca să-ți meargă bine trebuie să […]

Cupcakes cu ciocolată / Spooky Halloween Cupcakes

Cupcakes cu ciocolată / Spooky Halloween Cupcakes

      Cupcakes cu ciocolată. Și uite așa așteptăm noi noaptea de Halloween. Și ce dacă e obicei împrumutat de la alții? Atâta timp cât ne adună și intră în categoria Precious Family Time, sunt de acord cu orice. Am început pregătirile din timp […]25 thoughts on “Cupcakes cu ciocolată albă și glazură de bezea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.