Că tot vine weekendul … și iară nu va fi vreme bună de grătare … vă povestesc ce am servit noi la ultima noastră ieșire. Ei bine nu vreau să vă fac în ciudă, că dacă aș vrea v-aș spune că în 20 de zile plecăm la mareeeeeeeeeeeee !!!!
frigăruile așa cam pentru 4 persoane
- 2 piepturi de pui
- 1 pișcătură praf ardei iute
- ulei de măsline extra virgin
- suc de lămâie proaspăt stors
- sare
- frigărui de lemn bambus ( ținute în apă vreo 15 min. )
Am spălat bine piepturile de pui, apoi le-am tamponat cu un prosop de bucătărie . Le-am tăiat cuburi. Am așezat carnea într-un bol și am turnat deasupra o marinată făcută din câteva linguri de ulei, sucul de la juma de lămâie, sare și ardei iute. Am tras peste o folie transparentă și am băgat la frigider până am pregătit legumele ( cel puțin o oră).
După ce a trecut timpul de marinare, am scurs cubulețe de pui și le-am înfipt pe frigărui. Apoi au fost înmânate consortului, mare șef peste grătar care le-a fript pe grătarul foarte bine încins vreo 10 min. ( timp în care eu am așezat masa, ca nu cumva să credeți că am stat degeaba…atâta îmi trebuia !!! ).
Frigăruile au fost răsucite des și stropite cu marinata de ardei iute scursă de pe pui, pe care sper că nu ați aruncat-o…
Am așezat frigăruile fierbinți pe un platou, lângă legumele făcute la grătar, o mână de orez și niscaiva sos tzatziki ( iaurt grecesc, castravete ras și usturoi sfărâmat) și am servit imediat !!!
Amestecul de legume la grătar
4 dovlecei
3 vinete
pătrunjel tocat
busuioc tocat
oregano uscat
praf ardei iute
oțet de vin alb
ulei de măsline extra virgin
sare și piper
În timp ce puiul se marina la frigider, am curățat și spălat legumele, apoi le-am feliat pe lungime în felii subțiri.
Consortul responsabil cu focu’ a prăjit cu mare grijă ( pe grătarul încins ) legumele, întorcându-le ușor cu o paletă.
Operațiunea a durat cam 7-8 minute.
Scoase de pe grătar le-am lăsat să se răcească puțin, apoi le-am stratificat într-un castron presărând fiecare strat cu ierburile aromatice tocate și ardei iute.
Am pregătit un amestec de ulei, oțet, sare și piper cu care am stropit legumele, am acoperit totul și am lăsat la marinat până când au fost gata și frigăruile.
Ta-nananana… Să aveți un weekend însorit !!!
mmm parac simt miresmele prin ecran. as sa stii ca ai un fan in Budapesta. as da toti banii castigati/pierduti pe la case de pariuri pentru o femeie care sa poata gati doar pentru mine asemenea delicatese)
inca un fan declarat..yeeee..sar’na…
sa nu-mi spui ca nu gasesti una buna la Budapesta, ca nu te cred..
Mie carnita la gratar nu stiu cum se face dar nu-mi place in mod deosebit. Nu-mi displace dar nici nu ma dau in vant. In schimb imi plac teribil legumele la gratar iar ale tale arata exact asa cum imi doresc eu. Yummi!
Fericitoooooooooooo!!!Pleci la mare!!!
Sa te distrezei si pentru mine,ok?Mie anu’ asta nu mi se arata iesiri la distanta,doar pe plan local asa ca…
Have fun!!!
Felicitari pentru acest blog foarte frumos!
Exact asa am avut si noi la pranz :)).Iubesc vinetele la gratar cu sos de usturoi..yammy.Arata tare bine.Maine,tot gratarul ma asteapta:)!!
Anul asta n-am facut deloc frigarui.. deci trebuie sa remediez! 🙂
Delicios arata meniul tau…
Pupici