Cea mai bună !! am zis și am spus! Pâinea cu usturoi.
Cum e pâinea asta nu e niciuna. Și e făcută de băieții mei. Este cea mai ușoară rețetă de pâine. Și este și fool proof.
Ingrediente Pâine cu usturoi / Pull apart garlic bread
- 120 ml. apă caldă
- 1 plic drojdie
- 1 linguriță zahăr
- 15 gr. unt la temperatura camerei
- 120 ml. lapte
- 1 linguriță de sare
- 380-400 gr. făină
- 60 gr. unt + un vârf de cuțit de sare + pătrunjel verde tocat mărunt + 2-3 căței de usturoi trecuți prin presă
- ulei de măsline
Cum fac cea mai bună pâine cu usturoi?
Pregătesc mixerul cu cârligul pentru frământare. Adaug apa caldă în bolul mixerului. Presar deasupra zahărul și drojdia. Amestec puțin și las 10 minute până face spume.
Între timp într-un vas mai mic adaug untul topit, sarea, pătrunjelul și usturoiul.
Acum adaug untul, laptele, sarea și încep să adaug făina puțin câte puțin. Las mixerul să frământe vreo 10 minute. Aluatul trebuie să fiu unul care se lipește de fundul vasului dar s-a îndepărtat de pe margini. Altfel spus este un aluat puțin lipicios și moale.
Împart aluatul în jumătate, și fiecare jumătate o împart în bucăți cât mărimea unei mingi de pingpong. Pregătesc o tavă cu puțin unt sau ulei de măsline. Fiecare minge de aluat o trec prin untul aromat și apoi o așez în tavă.
Pun deoparte untul cu usturoi rămas. Dacă a mai rămas.
Acopăr cu folie alimentara și las la dospit cam 1 oră, într-un loc cald fără schimbări bruște de temperatură. Când s-a dublat în volum îndepărtez folia și presar deasupra niște fulgi de sare Maldon.
Dau la cuptorul preîncălzit la 170 C (căldură sus, jos și ventilație) pentru 30-35 de minute. Dar depinde de cuptor. Sau până când scobitoarea introdusă în mijlocul aluatului iese curată.
Și acum final touch. Untul rămas îl pensulați peste pâinea fierbinte. Sunetul untului care sfârâie pe coaja pâinii fierbinți este muzică pentru suflet.
Sfat – dacă nu v-a mai rămas unt cu usturoi puteți folosi ulei de măsline.
Ei bine pâine asta nu a apucat să se răcească. Nu apucă niciodată.
Alte rețete de pâine
Cozonac felii sau pull-apart cinnamon bread
Pâine dulce cu afine și scorțișoară /Monkey bread
Paine de casa cu iaurt si seminte de in
Paine cu usturoi / Pull apart garlic bread
Sunetul untului care sfârâie pe coaja pâinii fierbinți este muzică pentru suflet.
Ingredients
- 120 ml. apă caldă
- 1 plic drojdie
- 1 linguriță zahăr
- 15 gr. unt la temperatura camerei
- 120 ml. lapte
- 1 linguriță de sare
- 380-400 gr. făină
- 60 gr. unt + un vârf de cuțit de sare + pătrunjel verde tocat mărunt + 2-3 căței de usturoi trecuți prin presă
- ulei de măsline
Directions
- Step 1 Pregătesc mixerul cu cârligul pentru frământare. Adaug apa caldă în bolul mixerului. Presar deasupra zahărul și drojdia. Amestec puțin și las 10 minute până face spume.
- Step 2 Acum adaug untul, laptele, sarea și încep să adaug făina puțin câte puțin. Las mixerul să frământe vreo 10 minute. Aluatul trebuie să fiu unul care se lipește de fundul vasului dar s-a îndepărtat de pe margini. Altfel spus este un aluat puțin lipicios și moale.
- Step 3 Între timp într-un vas mai mic adaug untul topit, sarea, pătrunjelul și usturoiul.
- Step 4 Împart aluatul în jumătate, și fiecare jumătate o împart în bucăți cât mărimea unei mingi de pingpong. Pregătesc o tavă cu puțin unt sau ulei de măsline. Fiecare minge de aluat o trec prin untul aromat și apoi o așez în tavă. Pun deoparte untul cu usturoi rămas. Dacă a mai rămas.
- Step 5 Acopăr cu folie alimentara și las la dospit cam 1 oră, într-un loc cald fără schimbări bruște de temperatură.
- Step 6 Când s-a dublat în volum îndepărtez folia și presar deasupra niște fulgi de sare Maldon.
- Step 7 Dau la cuptorul preîncălzit la 170 C (căldură sus, jos și ventilație) pentru 30-35 de minute. Dar depinde de cuptor. Sau până când scobitoarea introdusă în mijlocul aluatului iese curată.
- Step 8 Untul rămas îl pensulați peste pâinea fierbinte. Dacă nu v-a mai rămas unt cu usturoi puteți folosi ulei de măsline.