Supă cremă de dovleac cu morcovi și ghimbir

Supă cremă de dovleac cu morcovi și ghimbir

0 Comments  /  Jump to Recipe

 

Supa crema de morcovi cu dovleac și ghimbir - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Supa asta este numai bună în sezonul dovleacului. Azi avem supă cremă din colecția toamnă/iarnă. 

O supă cremă condimentată corespunzător, delicioasă și care te încălzește la suflet, care va deveni preferata familiei în perioadele mai reci din categoria Comfort food .

Spunea cineva pe Instagram că nu suportă aroma și gustul dovleacului decât în supa cremă. Cu siguranță această supă îi era în minte.

Imaginați-vă așa:

O seara târzie și rece de toamnă… asta se vede pe geam…

În casă este cald și bine și miroase a dovleac copt… vă încearcă o răceală ușoară…

Cum vă doctoriciți ?? și cu ce??? 

Știu eu… o supă delicioasă și sănătoasă, numai bună în această situație ♥

 

Supa crema de morcovi cu dovleac și ghimbir - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro


Ingrediente pentru supa cremă de dovleac cu morcovi și ghimbir

  • 1/2 kg dovleac ( curățat de coajă, fără semințe și tăiat cuburi)
  • 300 gr/ morcovi ( curățați de coaja și tăiați cuburi )
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 1-2 căței usturoi, tăiați mărunt
  • 1/2 lingură ghimbir ras
  • 500 ml supă de legume ( sau de pui )
  • coriandru boabe, chimion, paprika dulce, nucșoară, cardamom, chili –  după gust și preferințe
  • cimbru proaspăt
  • sare și piper
  • smântână de gătit 

 


 

 

Supa cu dovleac și ghimbir - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Într-un vas adânc căliți ceapa în ulei de măsline până devine translucidă.

 

 

Adăugați peste ceapă dovleacul și morcovi, usturoiul și ghimbirul. Căliți încă vreo 2-3 minute amestecând des.

Într-un mojar cu pistil adăugați toate mirodeniile și zdrobiți-le puțin.

 

Supa cu dovleac și ghimbir - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Adăugați mirodeniile peste legume.

 

Supa de dovleac cu morcovi - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Amestecați încă un minut și adăugați supa de legume, sarea și cimbru.

 

Supa crema de dovleac cu ghimbir- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Gătiți vreo 20-30 minute, amestecând din când în când până se înmoaie legumele. Îndepărtați oala de pe foc.

Cu un blender de mână transformați totul în cremă. Pentru a ajunge la consitența dorită adăugați smântână de gătit sau lapte.

 

Supa crema de morcovi cu ghimbir- Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

Numai bună într-o zi rece de toamnă. Supă cremă de dovleac.

 

 

 

Alte supă cremă

Supă cremă de dovleac copt și dulce

Supa crema de dovlecel galben cu busuioc si nuci

Supa crema de cartof dulce cu ghimbir

 

This recipe has no ratings just yet.

Supă Cremă de dovleac cu morcovi și ghimbir

octombrie 18
: 2
: easy

By:

Ingredients
  • 1/2 kg dovleac ( curățat de coajă, fără semințe și tăiat cuburi)
  • 300 gr/ morcovi ( curățați de coaja și tăiați cuburi )
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 1-2 căței usturoi, tăiați mărunt
  • 1/2 lingură ghimbir ras
  • 500 ml supă de legume ( sau de pui )
  • coriandru boabe, chimion, paprika dulce, nucșoară, cardamom, chili – după gust și preferințe
  • cimbru proaspăt
  • sare și piper
  • smântână de gătit
Directions
  • Step 1 Într-un vas adânc căliți ceapa în ulei de măsline până devine translucidă.
  • Step 2 Adăugați peste ceapă dovleacul și morcovi, usturoiul și ghimbirul. Căliți încă vreo 2-3 minute amestecând des.
  • Step 3 Într-un mojar cu pistil adăugați toate mirodeniile și zdrobiți-le puțin.
  • Step 4 Adăugați mirodeniile peste legume.
  • Step 5 Amestecați încă un minut și adăugați supa de legume, sarea și cimbru.
  • Step 6 Gătiți vreo 20-30 minute, amestecând din când în când până se înmoaie legumele. Îndepărtați oala de pe foc.
  • Step 7 Cu un blender de mână transformați totul în cremă. Pentru a ajunge la consitența dorită adăugați smântână de gătit sau lapte.
  • Step 8 Serviți cu crutoane.

 

 


Related Posts

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile […]

Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

   Am de făcut o mărturisire: niciodată nu am fost mare fan al prăjiturii cu brânză.  Dar această prăjitură este altfel. Textura ei este delicată, este combinația ideală între dulce și aromat, este cremoasă, netedă, bogată, este dulce dar-nu-prea-dulce. Este genul de prăjitură care îți […]



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.