Tortellini alla vodka, cu dovleac copt și salvie

Tortellini alla vodka, cu dovleac copt și salvie

0 Comments  /  Jump to Recipe

 

Tortellini alla vodka !!! MMMMMMMmmmmmmmmmmmm

Începe școala… nu credeam că voi spune asta dar îmi este puțin frică de ce va urma. Online sau nu, cu distanțare sau fără, cu masca sau nu. Știu că va fi greu. Atât pentru copii cât și pentru părinți. Important e să fim optimiști. Zic eu care în pandemie m-am îngrășat stând acasă cu copiii. Ce contează câteva kile în plus când ești sănătos. La cap. 

Dar acum începe liceul. Greu. Greu pentru mine care îmi văd puii cum cresc și nu pentru ei care de-abia așteaptă.

 

 

Pentru sănătatea mea mintală gătesc. Doi adolescenți în zilele noastre sunt ceea ce îmi ocupă tot timpul.

Dar gata. Nu mă mai plâng pentru că oricum nu rezolv nimic și vorba aia “If a problem is fixable, if a situation is such that you can do something about it, then there is no need to worry. If it’s not fixable, then there is no help in worrying. There is no benefit in worrying whatsoever.” ― Dalai Lama XIV

Începe toamna și dovleacul urcă în preferințele noastre. L-am adăugat în prăjituri, l-am copt, dar niciodată nu l-am adăugat în paste. Era momentul să facem și asta.


Ingrediente Tortellini alla vodka, cu dovleac copt și salvie

  • dovleac plăcintar ( 240 gr piure)
  • 450 gr. tortellini 
  • 3 cuburi de unt 
  • 5-6 frunze de salvie
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă 
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 60 ml vodka
  • oregano uscat
  • 120 ml.  smântână de gătit
  • parmezan ras
  • cimbru verde
  • sare și piper
  • câteva felii de pancetta
  • fulgi de ardei iute ( opțional)

 

Dovleac copt - Bucătăria familiei mele- www.alexjuncu.ro


Dovleacul îl cureți și îl tai în cuburi. Îl așezi într-o tava cu hârtie de copt. Adaugi deasupra sare, piper, cimbru și ulei de măsline. Mai pui și câteva felii de pancetta și dai la cuptor la 180 de grade.

 

 

Când dovleacul este gata, adică îl poți strivi cu furculița și pancetta este prăjită bine, îndepărtează tava din cuptor.

 

 

Dai deoparte pancetta și cu ajutorul unei furculițe transformi în piure tot ce a rămas în tavă.

 

 

Topești untul într-o tigaie întinsă, la foc mediu. Adaugi câteva frunze de salvie. Gătești amestecând ocazional, până untul începe să se închidă la culoare și salvia devine crispy, cam 4 minute. Îndepărtezi salvia din unt și o dai deoparte pe un șervet de hârtie.

 

 

ÎN TIGAIA CU UNT AROMAT Adaugi PUȚIN ULEI DE MĂSLINE ȘI ceapa, PE CARE ai tăiat-o mărunt, usturoiul trecut prin presă și oregano uscat.

Gătești până ceapa se înmoaie și începe să se caramelizeze.

Reduci focul și adaugi pasta de tomate, piureul de dovleac și fulgii de ardei iute. Gătești încă vreo 4-5 minute.

 

 

Adaugi vodka și gătești încă 2 minute. Adaugi apoi smântâna și încă un cub de unt, iar la final parmezan ras. Amesteci și condimentezi cu sare și piper.

 

 

Între timp gătești tortellini ( eu am folosit tortellini cu brânză) urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Când sunt al dente scurge apa dar păstrează o cană din apa în care au fiert.

Adaugi tortellini peste sosul de vodka si zgâlțâi tava până fiecare pastă este acoperită cu sos.

 

 

Dacă sosul tău are nevoie de ajutor și trebuie subțiat puțin, folosești apa în care au fiert pastele.

Servești pastele împreună cu salvia crispy, pancetta prăjită și parmezan.

 

 

Cele mai bune paste de toamnă!!!

 

 

Una din cele mai aromate rețete de toamnă cu dovleac!

 

 

Adaptare după Half Baked Harvest

 

 

This recipe has no ratings just yet.

TORTELLINI ALLA VODKA, CU DOVLEAC COPT ȘI SALVIE

septembrie 16
: easy

By:

Ingredients
  • • dovleac plăcintar ( 240 gr piure)
  • • 450 gr. tortellini
  • • 3 cuburi de unt
  • • 5-6 frunze de salvie
  • • ulei de măsline
  • • 1 ceapă
  • • 2-3 căței de usturoi
  • • 2 linguri pastă de tomate
  • • 60 ml vodka
  • • oregano uscat
  • • 120 ml. smântână de gătit
  • • parmezan ras
  • • cimbru verde
  • • sare și piper
  • • câteva felii de pancetta
  • • fulgi de ardei iute ( opțional)
Directions
  • Step 1 Dovleacul îl cureți și îl tai în cuburi. Îl așezi într-o tava cu hârtie de copt. Adaugi deasupra sare, piper, cimbru și ulei de măsline. Mai pui și câteva felii de pancetta și dai la cuptor la 180 de grade.
  • Step 2 Când dovleacul este gata, adică îl poți strivi cu furculița și pancetta este prăjită bine, îndepărtează tava din cuptor.
  • Step 3 Dai deoparte pancetta și cu ajutorul unei furculițe transformi în piure tot ce a rămas în tavă.
  • Step 4 Topești untul într-o tigaie întinsă, la foc mediu. Adaugi câteva frunze de salvie. Gătești amestecând ocazional, până untul începe să se închidă la culoare și salvia devine crispy, cam 4 minute. Îndepărtezi salvia din unt și o dai deoparte pe un șervet de hârtie.
  • Step 5 În tigaia cu unt aromat adaugi puțin ulei de măsline și ceapa, pe care ai tăiat-o mărunt, usturoiul trecut prin presă și oregano uscat.
  • Step 6 Gătești până ceapa se înmoaie și începe să se caramelizeze.
  • Step 7 Reduci focul și adaugi pasta de tomate, piureul de dovleac și fulgii de ardei iute. Gătești încă vreo 4-5 minute.
  • Step 8 Adaugi vodka și gătești încă 2 minute. Adaugi apoi smântâna și încă un cub de unt, iar la final parmezan ras. Amesteci și condimentezi cu sare și piper.
  • Step 9 Între timp gătești tortellini ( eu am folosit tortellini cu brânză) urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Când sunt al dente scurge apa dar păstrează o cană din apa în care au fiert.
  • Step 10 Adaugi tortellini peste sosul de vodka si zgâlțâi tava până fiecare pastă este acoperită cu sos.
  • Step 11 Dacă sosul tău are nevoie de ajutor și trebuie subțiat puțin, folosești apa în care au fiert pastele.
  • Step 12 Servești pastele împreună cu salvia crispy, pancetta prăjită și parmezan.

 


Related Posts

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Salata de orez salbatic cu dovleac copt si ceapa caramelizata

Rețeta pentru salata din orez sălbatic amestecat cu dovleac copt și ceapa caramelizata, cu sos de pătrunjel și semințe de floarea soarelui

Supă cremă de dovleac copt și dulce

Supă cremă de dovleac copt și dulce

Supa crema de dovleac copt aromat cu ghimbir și scorțișoară, rozmarin, miere si usturoi. Dulce si aromata.



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.