Pappardelle cu mazăre, chives și pui tras la tigaie »
Pappardelle cu mazăre, chives și pui tras la tigaie

Pappardelle cu mazăre, chives și pui tras la tigaie

8 Comments

 

 
Pappardelle. Să trăiască italienii și pastele lor.
Preparatele care conțin paste sunt câteodată life-savers atunci când ai o foame de lup și nu prea mult timp la dispoziție. Să nu mă înțelegeți greșit: chiar dacă nu este necesar mult timp pentru prepararea lor, nu trebuie să sacrificați calitatea în favoarea vitezei. Și dacă mai vine și un pahar de vin totul e ca și rezolvat.
Vorba italianului care a inventat pastele :”O masă fără vin este ca o zi fără soare”.
 Poate pentru el . . . muahahaha

Pappardelle cu pui

  • 250 gr. Pappardelle
    legume proaspete :1 morcov, 1/4 țelină, 4 fire ceapă verde
    50 gr. mazăre ( dacă nu aveți proaspătă , merge și congelată )
    1 piept de pui
    1 cățel de usturoi
    1/2 legătură frunze de pătrunjel
    5-6 fire de chives
    1/2 pahar de supă de legume ( sau apă )
    2 linguri de ulei extravirgin de măsline
    sare
    piper verde
     

Fierbeți pastele în multă apă clocotită cu sare.
Se taie puiul în fășii sau bucățele și se trage în tigaie, cu puțin ulei de măsline. Se adaugă sare și puțin piper, după gust. Când este gata se pune deoparte.


Curățați legumele și tăiați-le în cuburi. Într-o tigaie, puneți la călit amestecul de legume în vreo 2 linguri de ulei de măsline, împreună cu un cățel de usturoi zdrobit. Usturoiul îl îndepărtați când legumele sunt gata. Adăugați apoi mazărea, amestecați și lăsați câteva minute să-și dezvolte aroma, 

apoi turnați supa fierbinte și presărați deasupra pătrunjel tocat. Amestecați și lăsați să fiarbă vreo 10 minute, până legumele sunt fierte și scade supa.

Scurgeți pastele și adăugați-le peste legume împreună cu puiul și amestecați .
 Se servesc fierbinți, asezonate cu piper verde proaspăt măcinat și chives mărunțit. 

 

V-am spus că nu e greu, așa că la crătiți cu voi !!! Pappardelle cu pui avem azi la prânz.

Alte pappardelle

 

 


Related Posts

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

      Această Tocăniță/Papricaș face parte din categoria rețetelor moștenite de la mama. Vreau să vă spun însă că am o mare dilemă. Există oare diferență între papricaș și tocăniță ??? Dacă întrebi un ardelean s-ar putea să știe mai repede ce-i ăla papricaș […]

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

  Ca și Tarantino am început cu sfârșitul… așa mi-a venit astăzi să fac totul pe dos !!! Asta poate și pentru că mâine poimâine este 8 martie și tocmai am fost SĂ-MI cumpăr flori din partea bărbaților casei.  Tare greu e să fii bărbat […]



8 thoughts on “Pappardelle cu mazăre, chives și pui tras la tigaie”

  • Foarte faina prezentarea.Faci poze foarte faine!!!
    Imi place mult chives si la gust si la aspect,insa in ultima perioada la noi se gaseste mai greu 🙁

  • Mi-a mai rămas paste de data trecută!…musai sa fac ceva cu ele!…abia azi ma pregătesc sa descarc pozele pe laptop cu celelalte retete..deci le voi pune săptămâna viitoare daca voi avea timp.

  • Fata draga,nu mi reusesc sa vizualizez din bunatatile care le faci.Stiu despre tine de la sora mea Crina.Esti intadevar speciala ,te felicit !
    Si sa stii ca azi merg sa iau cateva ingrediente care imi lipsesc ptr o reteta.Crina e tare fericita sa te aiba alaturi ,iar eu in momentul acesta chiar va invidiez!ai devenit sursa mea de inspiratie cd am pana la idei(la bucatarie)Te felicit ptr tot ce fac si mai ales ca ai timp si rabdare sa ne spui si noua celorlalti!Bybyby

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.