Ingrediente pentru 2 persoane :
o gulie mare 1 cartof 2 căni de supă de pui 1 linguriță de zahăr brun un vârf de cuţit de sare, piper şi nucșoară 1 linguriță praf de copt 2 ouă 5 linguri de unt 1/2 cană pesmet
Gulia și cartoful se curăță de coajă și se taie cuburi. Se pun la fiert în supa de pui (dacă nu e supă, folosiți apă ). Se acoperă şi se aduce la fierbere. Se reduce focul şi se fierbe timp de aproximativ 25 de minute până când se înmoaie legumele. Scurgeți supa și pasați. Când spun pasați nu mă refer la mixer/blender , ci la furculiță sau ustensila de pasat cartofi. Urăsc piureul făcut cu blenderul, nu are nici un gust și parcă ar fi făcut din praf.
Piureul obținut se amestecă cu două linguri de unt, zahărul brun, piperul, nucșoara, praful de copt şi gălbenușurile de ou. Se adaugă sare după gust. Separat bateți albușurile spumă , dar nu foarte tare și amestecați-le în piure.
Într-o tigaie se topesc 3 linguri de unt. Se adaugă pesmetul şi se gătește pentru aproximativ 3 minute. Se amestecă până devine de un maro uniform.
Turnați piureul obținut în vase termorezistente, unse cu unt și tapetate cu pesmet. Se presară deasupra pesmetul prăjit în unt.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 25 minute sau până când se rumenește ușor partea de sus a sufleului. Pe cât posibil nu vă jucați cu ușa de la cuptor.
Serviți şi bucuraţi-vă de un sufleu delicios.
Ce bine-i în weekend, nu-i aşa ??? Să aveți parte de unul cald și liniștit !!!
Wow, ce bine arata! Rar gasesc retete cu gulii. Dragut! Foarte frumos blogul tau. Felicitari!
Bine ai venit !!! Multumesc mult de aprecieri…
Imi plac guliile foarte mult, dar in varianta aceasta nu le-am incercat. Arata foarte bine! Felicitari pentru fotografii, foarte sugestive!
Alexandrina, mersi mult !!!!
Si mie imi plac guliile, chiar azi am preparat o deliciosa supa….
Hi Alex! This souffle looks unexpectedly delicious! I shall have to try it. I have a question, though – is 180 degrees in Celsius or Fahrenheit? I assumed the former but I just wanted to be sure.
Thank you!
Thank you so much for stopping by and for the nice comment! I hope you give it a try and enjoy it as we did! 🙂
My oven is set for Celsius …