As seen on VEG
Cu rețeta asta vă puteți juca în o mie și una de feluri…important este să aveți caisele prăjite la grătar … adică de ce nu ar merge umplute cu niște iaurt grecesc, stropite cu miere și presărate cu scorțișoară ??? AAAAA și asta … umplute cu ricotta, presărate cu piper roșu, împrăștiat rozmarin și picurat ulei de măsline….
Somebody Stop Me !!!
- 4 caise
- 100 gr. brânză de capră
- 2 linguri de miere
- 2 linguri semințe de pin
- 3 fire de mentă, tocată
- ½ linguriță cardamom
- unt și ulei de măsline pentru prăjit
Pentru minunăția asta începem așa : ungem tigaia-grill cu puțin ulei de măsline înainte de a o pune la încins. Un foc mediu spre înalt este suficient.
Fiecare caisă se taie în două și se scoate sâmburele.
Se „topește” puțin unt și se ung caisele ( puteți alege să le ungeți cu ulei de măsline și atunci merge chiar și niște sare).
Se așează pe grătar cu fața în jos vreo 3-4 minute, apoi se întorc pe cealaltă parte – până rămâne urmă.
În acest timp într-un bol amestec brânza de capră cu mierea. Cu asta gata pregătirea urmează doar montajul.
Fiecare caisă se umple cu brânză de capră dulce, se aruncă deasupra semințe de pin și mentă, se presară cardamom și se picură niște miere.
Died and gone to Heaven !!!
caise la grătar
english version
Grilled Apricots with Goat Cheese
With this recipe you can play in so many ways … important is to have grilled apricots … I mean why not fill them with some Greek yogurt, sprinkled with honey and cinnamon?? AAAAA and this … filled with ricotta, sprinkled with pepper, rosemary and dripping olive oil …. Somebody Stop Me!
- 4 apricots
- 100 gr. goat cheese
- 2 tablespoons honey
- 2 tablespoons pine nuts
- mint leaves, chopped
- ½ teaspoon cardamom
- butter and olive oil for frying
For this wonder began with brushing the grill-pan with a little olive oil before heating. A medium to high heat is enough.
Cut each apricot in half and remove the pit.
Melt a little butter and brush apricots.
Place them face down on grill 3-4 minutes, then turn on the other side .
Meanwhile in a bowl mix the goat cheese with honey.
Fill each apricot with fresh goat cheese, sprinkle some pine nuts on top, add mint leaves, cardamom and some drops of honey.
Died and gone to Heaven!
caise la grătar
Wow ce combinatie! Minunat!
Eek, be still my heart… These are absolutely exquisite! (as is your blog generally). I am sharing on my Facebook page with a link back to this post 🙂
Thank you for the inspiration and keep up the beautiful work!
Kelly, thank you for the nice words !!! You made my day …