Această prăjitură este un deliciu mai ales atunci când aveţi posibilitatea de a utiliza piersici proaspete. Şi ce bine că sunt pline pieţele de fructe.
Este o prăjitură simplă , care nu dă prea multă bătaie de cap, dar este de mare efect mai ales dacă adăugaţi lângă şi puţină îngheţată.
- 1 cană de unt la temperatura camerei- 200 gr.
- 2 căni de făină – 250 gr.
- 1 1/2 căni de zahăr – 300 gr.
- 3 ouă mari
- 1 linguriţă de sare
- 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- ½ linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă de scortişoară
- 2 linguri de lapte
- 3-4 piersici proaspete, decojite şi feliate (sau nectarine)
- 1 / 2 ceaşcă de nuci tocate sau nuci pecan (opţional)
Încălziţi cuptorul la 180 de grade. Mânjiţi uşor cu unt şi tapetaţi cu făină o tavă de prăjitură.
Untul moale (la temperatura camerei) se amestecă cu zahărul într-un castron mare până se obţine o cremă pufoasă.
Separat se bat ouăle până se umflă şi devin pufoase de un galben pal.
Într-un bol separat se cerne faina şi se amestecă cu sarea, praful de copt, bicarbonatul şi scorțișoara. Amestecaţi apoi ingredientele uscate în amestecul de ou. La sfârşit adăugaţi laptele şi nucile.
Se toarnă aluatul în vasul de copt. Ochiometric împărţiţi aluatul în două părţi. Turnaţi jumătate din cantitatea de aluat în tavă, aşezaţi apoi peste feliile de piersici
şi apoi restul de aluat deasupra.
Coaceţi în cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute sau până trece testul scobitorii ( scobitoarea introdusă în centrul prăjiturii iese curată). Lăsaţi-l să se răcească puţin înainte de feliere.
Am învățat un lucru referitor la această prăjitură. Data viitoare voi pune mult mai multe piersici.
Este extraordinară servită caldă cu îngheţată.
Secţiune în prăjitură, în timp ce era devorată ….
Să aveţi poftă !!!