Another homemade chocolate » Bucătăria familiei mele


Nu aveţi poftă câteodată de ceva dulce??? adică dulce de tot??? Omul meu are tot mereu… şi ce-i mai dulce şi mai dulce decât o ciocolată ???? … o ciocolată bună făcută acasă…
şi dacă tot o facem lată, să o facem cu stil… adică am adăugat în cea mai bună ciocolată „ever” şi cereale chocapic, pentru a 

obţine

the ultimate chocolate experience.


 
         Aveţi nevoie de:

  • 500 gr. lapte praf

  • 50 gr. cacao

  • 100 gr.  de unt

  • 170 ml apă

  • 600 gr. zahăr

  • cereale chocapic

1.    In primul rând pregătiţi tava în care veţi aşeza ciocolata sau formele (dacă folosiţi), deoarece  odată ce aţi început procesul de fabricaţie al ciocolatei de casă nu vă puteţi opri până la sfârşit ( şi nu vreţi să se întărească în bol, ci în tavă). Nu uitaţi să înveliţi tava cu folie – în acest fel veţi scoate ciocolata mai uşor.

2.   Zahărul împreună cu apa se pun pe un foc mic, până se topeşte tot zahărul şi se obţine un sirop. Se ia apoi de pe foc şi se adaugă untul.

Siropul obţinut se mută într-un bol unde se amestecă cu cacaoa.

3. Peste siropul fierbinte se adaugă treptat laptele praf, în ploaie. Trebuie să vă mişcaţi repede, deoarece dacă siropul apucă să se răcească o să vă fie foarte greu să încorporaţi  laptele praf şi o să rămână cocoloaşe.

4. Se amestecă cu forţă, iar dacă nu aveţi suficientă chemaţi ajutor. Eu mi-am chemat omu’, care a venit neaşteptat de repede ( cred că ştia că dacă bombăne nu primeşte nimic).

 

Trebuie să obţineţi o compoziţie cu o textură mată, nu lucioasă.

5. Adăugați cerealele chocapic.

6. In tava pregătită din timp, se varsă compoziţia obţinută. Eu am turnat şi în câteva forme, dar asta a fost doar pentru plăcerea mea .

Dacă este nevoie puteţi nivela compoziția  cu o spatulă sau cu dosul unei linguri înmuiată  în apă rece sau lapte ( pentru luciu). 

Daţi la frigider minim 5 ore, asta în cazul în care mai rămâne ceva în tavă după ce a fost atacată cu lingura.

Când s-a întărit, scoateţi ciocolata din tavă şi tăiaţi în formele dorite.

Se poate păstra în cutii metalice închise bine.

Să aveţi poftă !!!! şi o zi mai dulce !!!!!

Mulţumesc pentru vizită !!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.