De câte ori o întreb pe maică-mea despre diversificarea alimentației la copii aud acelaşi lucru: ” care cereale, ce mâncare de bebe, eu v-am dat mai bine de un an, la cină, orez cu lapte şi fosfarin … ” Apropo, voi mai ştiţi ce-i aia FOSFARIN şi cum arată ?
Aveți nevoie de:
- 50 gr. de orez cu bob mare
- 2 căni de lapte
- 30 gr. zahăr
- 2 ouă, separate
- 1 plic zahăr vanilat sau 1 baton vanilie
- 1 lingură de unt la temperatura camerei
- coaja de la o lămâie
- scortişoară şi nucşoară
Se spală orezul în câteva ape. Se pune laptele împreună cu zahărul vanilat să fiarbă, iar când începe să clocotească, se dă focul mic şi se adaugă orezul. Se amestecă continuu ca să nu se prindă de vas. După ce a fiert se lasă deoparte să se răcească.
Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade C.
Într-un bol se freacă zahărul cu untul, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, coaja de lămâie, stafide (de care eu nu am avut) şi la sfârşit albuşurile bătute spumă.
Se adaugă scorțișoara și nucșoara. Amestecați încet, de jos în sus ca să nu se lase albuşul.
Tapetați o formă ( sau mai multe) cu unt și pesmet.
Compoziția obținută se amestecă cu orezul răcit și se toarnă în forme.
Se dă la cuptor până se rumenește.
Budinca de orez se serveşte caldă. Să aveţi poftă !!!!
Orez cu lapte !
2 thoughts on “Budincă de orez cu lapte”